#WOT deel 13: lifter

#

Al jubelend stonden ze daar aan de zijkant van de weg. Vijf kleurrijke en vooral geurige hippies onderweg. Waarheen? Dat mag Joost nog weten. Hun verhaal was een beetje onsamenhangend in de eerste instantie. Dat bleef ook zo, gedurende de trip.
Het scheen dat ze onderweg waren naar een of ander rockconcert. Je-weet-wel, zo een waar je, beneveld en high, van thuis mag komen. Als je al thuiskomt. Ze leken vrij onschadelijk en daarom besloten mijn partner en ik, onze camper daarvoor open te stellen. Al was het maar om even de sfeer te proeven van de wijze waarop zij hun leven wensten vorm te geven.
Ze boden ons van alles aan. Veel wijn, wiet, en gewauwel viel ons ten deel. Ze wisten dat het leven bestond uit lang leve de lol. En zouden er alles aan doen, om dat leven blijvend te vieren, voor zolang ze geld hadden. Voor zolang hun levenswijze dat toestond.

Lifter ~ 1) Iemand die gratis meerijdt in een auto 2) Meerijder 3) Meerijder (gratis) 4) Reiziger

We leverden ze weer af op een voor ons vage bestemming. Maar voor hen was het goed genoeg. Ze zwaaiden ons na. En togen weer onderweg naar een leven vol seks, drugs & rock ’n roll.
Vaak denk ik terug aan die meute levensgenieters die even meeliftten. Hoe het zou zijn, om werkelijk bij het moment te leven. In het nu. En verder geen zorgen te hebben over andere perikelen dan die positieve frame of mind waarin je – misschien met behulp van een beetje genotsmiddel – geen zorgen hebt voor de dag van morgen. Waarin je maar één ambitie hebt. En dat is ten volle genieten van het leven.
Alweer denk ik dat ik even te laat ben geboren. Al schijnt het besmettelijk, zo’n dolend en plezante levensinstelling, alsof het voor heel even naar mij overgewaaid is…
#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat bij Martha een link achter naar je eigen blog.

Over mij

Irene

Als ik wat eenvoudige kreten roep als opgeruimd, energiek, niet snel gek te krijgen, humoristisch, betrouwbaar, oplossingsgericht en dat mijn haar altijd goed zit, krijg je al een aardig beeld van me. Liefst ben ik de hele dag creatief bezig met anything visual zoals logo’s, webdesign en -ontwikkeling. Kan niet buiten mijn iMac, iPhone en iPad, maar liefst ook niet zonder een biertje, nootje en chipje. Zolang gezelligheid maar troef is…

Ik wil reageren

Door Irene
%d bloggers liken dit: