#WOT deel 13: loslaten

#

Mantelzorgen: het is en blijft je vaak bezighouden. Maar mettertijd weet je dat die tijd van loslaten komt. Daar zie je als een berg tegenop, want inmiddels weet je dat je die zorg als een tweede huid hebt aangenomen. Je adopteert bij wijze van een nieuwe instelling, een nieuwe houding, tot die tijd van loslaten daadwerkelijk aanbreekt.
Want dat pittige vraagstuk wanneer voor jouzelf de tijd is gekomen om tijd zijn werk te laten doen, of die ander de taken over te laten nemen, breekt je vaak genoeg op. Met angst en beven zie je het breekpunt aankomen. Het is alsof je die ander dat vertrouwen niet gunt, terwijl het in wezen niet ‘vertrouwen’ is, maar voor jezelf een kwestie van loslaten.
Het #W(rite) O(n) T(hursday)-woord van vandaag is:

Loslaten ~ 1) Afhelpen 2) Afwerpen 3) Bevrijden 4) Bezig houden 5) Beginnen 6) Elargeren 7) Invrijheidstellen 8) In beslag houden 9) In vrijheid stellen 10) Laten blijken 11) Laten gaan 12) Laten 13) Losbarsten 14) Losgaan 15) Losmaken 16) Lossen 17) Met rust laten 18) Niet meer in het bezit willen houden 19) Niet meer houden 20) Niet langer vasthouden

Je kunt voor jezelf afwegen wat het breekpunt werkelijk is. Zodra je constateert dat het ten koste gaat van je eigen zielenzorg en gezondheid, weet je dat het punt is gekomen dat je die zorg moet gaan uit besteden. En dat je je overgeeft aan het lot van niet alleen jezelf, maar ook van die ander.
In mijn geval kost dat werkelijk bloed, zweet en nog meer tranen.
#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord op de site van drspee.nl, waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.
De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het door moi overgenomen, vervolgens Hendrik-Jan de Wit en nu dus door Martha Pelkman.

About the author

Irene

Als ik wat eenvoudige kreten roep als opgeruimd, energiek, niet snel gek te krijgen, humoristisch, betrouwbaar, oplossingsgericht en dat mijn haar altijd goed zit, krijg je al een aardig beeld van me. Liefst ben ik de hele dag creatief bezig met anything visual zoals logo’s, webdesign en -ontwikkeling. Kan niet buiten mijn iMac, iPhone en iPad, maar liefst ook niet zonder een biertje, nootje en chipje. Zolang gezelligheid maar troef is…

3 comments

By Irene
Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggers liken dit: