#WOT deel 14: stem

#

Las het blog van @Amiek en ervaar zo ongeveer hetzelfde. Dat – en politieke meningen en het elkaar overschreeuwen daaromtrent – is een van de redenen dat de Sociale Media me danig de keel uithangt. Maar goed, dat komt waarschijnlijk ook omdat mijn eigen mening zo vaststaat als een huis. Ik hoef daar helegaar niet nogmaals over na te denken. Ik wil dat ook niet. Ik wil er zelfs niet over lastig gevallen worden. En speciaal niet op Sociale Media.
Ik stem – omdat ik vrouw ben. Ik ervaar het als mijn morele plicht (net als @DrsPee, zij die dit #W(rite)O(n)T(hursday)-woord vandaag aanreikte) niet alleen voor mijzelf, maar ook al die andere vrouwen ter wereld die dat recht nog niet kennen. Da’s dus een vrij serieuze aangelegenheid. Maar dat terzijde, want ergens was dit referendum dus een lachertje.

Stem ~ 1) Alt 2) Communicatiemiddel 3) Electorale mening 4) Electoraal geluid (crypt.) 5) Geluid 6) Geluid dat in de bus komt (crypt.) 7) Invloed 8) Inspraak 9) Kiesstem 10) Keel 11) Klank 12) Kol 13) Menselijk geluid 14) Meningsuiting 15) Medezeggenschap 16) Mening 17) Orgelregister 18) Oordeel 19) Register op een orgel 20) Register van een orgel

Er zijn andere zaken – zoals overleven – waar ik me in wil verdiepen en daarom laat ik het politieke gezever over aan de volksvertegenwoordigers waarop ik stem. De zaken die me beroeren en die mij niet koud laten, die maken mij tot wie ik ben. Ik vind het even belangrijker hoe ik zelf – soms zonder al teveel kleerscheuren, maar vaker mét – dit leven vervolmaak. Wat dat betreft, is je eigen stem richting geven en houden (get a life) al een wereldtaak genoeg…
#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord op de site van drspee.nl, waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.
De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het door moi overgenomen, vervolgens Hendrik-Jan de Wit en nu dus door Martha Pelkman.

Over mij

Irene

Als ik wat eenvoudige kreten roep als opgeruimd, energiek, niet snel gek te krijgen, humoristisch, betrouwbaar, oplossingsgericht en dat mijn haar altijd goed zit, krijg je al een aardig beeld van me. Liefst ben ik de hele dag creatief bezig met anything visual zoals logo’s, webdesign en -ontwikkeling. Kan niet buiten mijn iMac, iPhone en iPad, maar liefst ook niet zonder een biertje, nootje en chipje. Zolang gezelligheid maar troef is…

5 Reacties

Door Irene
%d bloggers liken dit: