#WOT deel 16: Ongeduld

#

‘Ik heb een minder karaktertrekje bij jou ontdekt!’ zei een van mijn collega’s toen ik zowat op springen stond terwijl de printer weigerde dan wel steigerde, het papier op was, het bijna-leeg-toner-lampje flitste en er niets uit kwam waar ik op zat te wachten.
Ik vroeg maar niet wat het was. Ik wist het al namelijk. Ik doe graag vijf ‘dingen’ tegelijk. Met twee handen. En als links wat trager is dan rechts, of het heeft een andere uitkomst dan waar ik op hoopte, dan wil ik weleens imploderen. Met het effect van een explosie, that is.
Sommigen noemen dat ongeduld:

Ongeduld ~ 1) Drift 2) Gemoedsgesteldheid 3) Gejaagdheid 4) Haast 5) Onrust 6) Rusteloosheid 7) Spanning

Ik wijt het aan alles willen doen binnen no time. En dat werkt (dus) niet.
Kortom, ik heb niet alleen tekort aan een flinke dosis geduld, maar ook en vooral een gebrek aan tijd.
Neem nou toiletteren, een lift aanroepen, of wachten totdat die koffiezetter klaar is met je kop koffie maken, of wachten op een bus. Ik kan op dat soort momenten dingen roepen als: ‘Schiet op! I have a life en nog meer te doen’ Vele dwarsstraten dus, waar ik niet uitblink in het uitoefenen van geduld.
Men kan me weleens meewarig aankijken en verfoeien op zo’n moment.
Laatst (bijvoorbeeld) drukte ik op de liftknop, en moest eeuwen wachten op die komst. Stonden mensen op een andere étage gezellig te babbelen, wat ik kon horen, terwijl de liftdeur werd opengehouden en dus vertraagd. Dan kan ik schoppen en kloppen op mijn verdieping wat ik wil.
Als dan uiteindelijk de lift wel arriveert en ik kan instappen met m’n kop op onweer, zie ik mensen denken.
Maar geen nood, ik zeg rustig: ‘Ik neem aan dat je begrijpt waarom…’
#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.
De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door moi, vervolgens Hendrik-Jan de Wit en nu Martha Pelkman.

Image source: smallhandsbigideas.com

Over mij

Irene

Als ik wat eenvoudige kreten roep als opgeruimd, energiek, niet snel gek te krijgen, humoristisch, betrouwbaar, oplossingsgericht en dat mijn haar altijd goed zit, krijg je al een aardig beeld van me. Liefst ben ik de hele dag creatief bezig met anything visual zoals logo’s, webdesign en -ontwikkeling. Kan niet buiten mijn iMac, iPhone en iPad, maar liefst ook niet zonder een biertje, nootje en chipje. Zolang gezelligheid maar troef is…

3 Reacties

Door Irene
%d bloggers liken dit: