#WOT deel 17: betweter

#

Soms vraag ik het me weleens af, of dat vraagteken op mijn voorhoofd staat getatoeëerd. Je bent ‘gewoon’ in gesprek met iemand, en tijdens of nadien vliegen de – ongevraagde – adviezen om je oren. Terwijl je notabene nog niet eens uitgesproken was, weet men het antwoord bij voorbaat al. Ik meen dat het een gebrek is aan die ontzettend goede kwaliteit die maar weinigen bezitten: kunnen luisteren.
’t Is een beetje de sign of the times, lijkt wel. Iedereen wil of meent een expert te zijn. In iets.
Het L.E.V.E.N.?! Dat lijkt mij persoonlijk erg sterk. Toch doen boel mensen zich voor alsof ze het allemaal wel weten. Zelfs je eigenste leeftijdsgenoten.
Je hoort ze dan denken: ‘Been there, seen that, done that‘. En check a.g.a.i.n.
Dit is míjn leven. Ik doe en ervaar alles op míjn maniér. Vooralsnog is perfectie qua levenswijze helegaar nog niet uitgevonden, wat heet: aan perfectie heb ik zelfs een broertje dood. Leer je niets van. Voel je niets van. Dat zijn regels, een soort routine, wat je conform die ander zou moeten nastreven.

Het #WOT-woord van vandaag is:

Betweter ~ 1) Bemoeial 2) Eigenwijs 3) Eigenwijs mens 4) Eigenwijs persoon 5) Eigenwijze 6) Frik 7) Iemand die alles beter meent te weten 8) Iemand die altijd tegenspreekt 9) Pedant 10) Protocol 11) Pruttelaar (Zuid-Nederlands) 12) Regelneef 13) Waanwijze 14) Weetal 15) Wijsneus

Toch, soms, doe ik het – God forbid – zelf ook wel eens, als ik met een jonger iemand in gesprek zit. Ik haast me dan als excuus nadien vast te stellen, dat ik alles ook maar gis of raad, want ik doe in het leven ook maar louter wat mij het beste dunkt. Hoeveel weet ik immers meer dan iemand die wat jaartjes jonger is? En wie zit er werkelijk te wachten op ‘ongevraagde’ adviezen? Alleen betweters bemoeien zich overal mee en menen alles beter te weten, immers.
‘Opoe!’ spreek ik mezelf dan vermanend toe. ‘Nóóit meer doen…!’
Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de #WOT. Na wat omzwervingen via moi en Hendrik-Jan, kwam de #WOT uiteindelijk bij Martha terecht.

Over mij

Irene

Als ik wat eenvoudige kreten roep als opgeruimd, energiek, niet snel gek te krijgen, humoristisch, betrouwbaar, oplossingsgericht en dat mijn haar altijd goed zit, krijg je al een aardig beeld van me. Liefst ben ik de hele dag creatief bezig met anything visual zoals logo’s, webdesign en -ontwikkeling. Kan niet buiten mijn iMac, iPhone en iPad, maar liefst ook niet zonder een biertje, nootje en chipje. Zolang gezelligheid maar troef is…

1 Reactie

Door Irene
%d bloggers liken dit: