#WOT deel 17: ontbijt

#

Cafeïne en nicotine zorgen voor minder trek in de ochtend, dus vandaar dat ik er altijd veel te laat achter kom dat ik nog een Wasa cracker met Paturain kan eten. Pas uren later, als je kan stellen dat het brunchtijd is, krijg ik trek. Lekkere trek meestal. Dus qua eetpatroon zou ik nog best wel eens wat kunnen veranderen.
Mijn insteek is: ‘Werk komt voor het meisje’.
Needless to say, betekent dat dat alles achtergesteld wordt, zelfs die oh zo belangrijke start met dat ontbijt.
Je raadt het al… Het #WOT-woord van gisteren was:

Ontbijt ~ 1) Broodmaaltijd 2) Dejeuner 3) Eerste levensbehoefte (crypt.) 4) Maaltijd 5) Maal 6) Ochtendmaal 7) Ochtendmaaltijd

Een aantal jaren geleden deed ik een speciaal dieet, maar vraag me niet hoe dat ook al weer heet. Je begon des morgens tot aan de lunch met louter fruit. Ik voelde me daar heel erg kwiek en fit bij, dus denk ik datzelfde weer eens ga instellen voor die beruchte vakantieperiode die eraan zit te komen.
Het leven staat of valt niet louter bij uiterlijke verschijning, en dat is me wel aan te zien, de laatste tijd. Ik geniet een beetje te veel. En ben dus die echte Bourgondiër die moeilijk nee zegt en zichzelf iets kan ontzeggen. Dat vind ik een vervaarlijk minpuntje van mezelf.
Edoch (mooi woord), denk ik altijd maar dat je maar een keer leeft en dat je moet genieten ‘while you can’.
Maar… genieten en genotzucht zijn twee verschillende zaken.
Waar ik wel altijd aan denk is dat als je eet, je heel mindful stil staat bij wat je eet. Als je eet, dan met aandacht. Als je eet, dan neem je daarvoor de tijd.
Zo vind ik het namelijk ook een onvoorstelbaar genoegen om aardappelen te schillen, groente schoon te maken, alles te prepareren voordat het de pan ingaat. Ja, zelfs bij het afwassen probeer ik zinvol en gelukkig te zijn. En dat is iets wat me de laatste jaren heel erg opvalt. Dat je met de simpelste klussen doen iets van geluk mag ervaren. Al klink ik dan misschien wat als een uit de wieg gevallen zweefteef…
#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.
De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door moi, vervolgens Hendrik-Jan de Wit en nu dus Martha Pelkman.

Image source: “Photo by DasWortgewand”

Over mij

Irene

Als ik wat eenvoudige kreten roep als opgeruimd, energiek, niet snel gek te krijgen, humoristisch, betrouwbaar, oplossingsgericht en dat mijn haar altijd goed zit, krijg je al een aardig beeld van me. Liefst ben ik de hele dag creatief bezig met anything visual zoals logo’s, webdesign en -ontwikkeling. Kan niet buiten mijn iMac, iPhone en iPad, maar liefst ook niet zonder een biertje, nootje en chipje. Zolang gezelligheid maar troef is…

2 Reacties

Door Irene
%d bloggers liken dit: