#WOT deel 19: opluchting

#

Licht kreunend tilde ik de vuilniszak vol met tuinafval op, en mieterde het in de vuilcontainer. De rest eveneens. En liep terug met het oh zo handige karretje over het plein richting het huis van di Mama.
‘Hallo!’ riep een man achter me.
Dus keek ik ietwat verbaasd op en groette vrolijk – vast en zeker vanwege het schitterende weer – terug.
‘Jij bent een mooie vrouw!’ zei hij, totally out of the blue.
Ik wist niet goed hoe te reageren, maar heb inmiddels wel mijn lesjes geleerd. Als iemand me complimenteert, bedank ik ervoor met een big smile.
Ik stak mijn sleutel in het slot. En constateerde dat hij bijna hijgend achter me aan was gelopen.
‘Zou je het leuk vinden om eens wat met me te drinken?’
Waarop ik vriendelijk, edoch niet té happig, beaamde.
‘Hoe oud ben je? Schat je op een jaartje of 35!’
‘Ik vind je nu nog leuker’, antwoordde ik. ’48 en een half! En jij?’
’38 Jaar.’
‘Kick je op half bejaarde dames?’ poogde ik grappig te zijn. Hij glimlachte met de grappigste kuiltjes in zijn wangen die ik mocht ontdekken. Grappig dat ik daar altijd al op val.
Hij schreef mijn telefoonnummer op zijn hand, want had zijn mobieltje niet bij hem.
Het #W(rite) O(n) T(hursday)-woord van vandaag is:

Opluchting ~ 1) Geruststelling 2) Herademing 3) Soulayement 4) Verademing 5) Verluchting 6) Verlichting

Op zo’n moment, als je het op z’n minst verwacht – want hoe woest aantrekkelijk is iemand als ze vuilnisklusjes op zich neemt – stijgt mijn goede stemming vanzelfsprekend naar nog veel hogere sferen. En als ik heel eerlijk mag zijn, mag de date best nog even op zich laten wachten. Het compliment was voor dat moment die verademing.
Als ik kon toveren had ik terstond weggevlogen als die mooie witte vlinder.
#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt daar een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat daar een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Over mij

Irene

Als ik wat eenvoudige kreten roep als opgeruimd, energiek, niet snel gek te krijgen, humoristisch, betrouwbaar, oplossingsgericht en dat mijn haar altijd goed zit, krijg je al een aardig beeld van me. Liefst ben ik de hele dag creatief bezig met anything visual zoals logo’s, webdesign en -ontwikkeling. Kan niet buiten mijn iMac, iPhone en iPad, maar liefst ook niet zonder een biertje, nootje en chipje. Zolang gezelligheid maar troef is…

3 Reacties

Door Irene
%d bloggers liken dit: