#WOT deel 19: water

#

Ik hou van schotsje springen, om dan te moeten balanceren op zo’n glad rotsje. Dat moment dat je nét niet valt, of juist wél. Ik hou ervan, dat elke nieuwe beweging in water een rimpeling tot gevolg heeft. Ik hou van druppels water, langs een glas, of na een frisse lentebui op het raam.

Zoals Carl Gustav Jung altijd al zei, het is niet voor niets dat het in de weekenden zo druk is aan een strandboulevard. Kijken naar water heeft een genezende uitwerking op de mens. Ik denk zelfs dat je er een beetje filosofisch van wordt, van actie naar reactie, van reflectie naar golven, van stilleven naar stroming, van eb naar vloed. Dat doet iets met je capaciteit of je denkvermogen.

Water ~ 1) vloeistof die in zuivere toestand geen kleur, reuk of smaak heeft 2) rivier, meer, kanaal 3) vloeistoffen die er min of meer als water uitzien 4) lichaamsvocht

Zelfs mijn feline vriendjes zijn dol op water. Hetzij door te drinken vanuit een kraan, hetzij door er gebiologeerd naar te staren.

Met mijn eczeem heeft water altijd die corrigerende werking op jeuk. Het laat die gekmakende jeuk – die tot een bijna onverzadigbare pijn leidt – verdwijnen. Daarom alleen al douche ik vaak en lang. Daar kan geen medicinaal crèmetje tegenop.

Vroeger wilde ik al altijd wonen in en op een woonboot. En naarmate de tijd vordert, groeit die wens steeds steeds gestager. Ik vermoed dat dat rustige continue kabbelen rondom, een helende werking heeft op mijn gemoedsrust dat bij tijd en wijlen door de diverse hoogten en dalen wordt gedreven. Misschien dat Carl Gustav Jung me dat heeft willen vertellen door er in zijn boeken over uit te weiden.

Over mij

Irene

Als ik wat eenvoudige kreten roep als opgeruimd, energiek, niet snel gek te krijgen, humoristisch, betrouwbaar, oplossingsgericht en dat mijn haar altijd goed zit, krijg je al een aardig beeld van me. Liefst ben ik de hele dag creatief bezig met anything visual zoals logo’s, webdesign en -ontwikkeling. Kan niet buiten mijn iMac, iPhone en iPad, maar liefst ook niet zonder een biertje, nootje en chipje. Zolang gezelligheid maar troef is…

Ik wil reageren

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggers liken dit: