#WOT deel 2 van 2015: massage

Massage: 1) Behandeling 2) Behandeling van de spieren 3) Die aanraking betekent veel voor u (crypt.) 4) Effleurage 5) Fysiotherapeutische behandeling 6) Fysiotherapie betekent veel voor u (crypt.) 7) Fisiotherapeutische behandeling 8) Gezondheid bevorderende spierbehandeling 9) Geneesmethode 10) Geneeswijze 11) Heelkundige bewerking van spieren 12) Klopping

‘Trek even je bovenkleding uit en ga lekker op je buik liggen’ zei T. mijn kennis die al enige jaren een succesvolle salon runt. Hoewel ik altijd weer aarzel, want borsten wijzen niet langer noordwaarts, om me voor zo’n Hittepetit uit te kleden doe ik het toch. En even later voel ik de warme oliehanden zacht in- en uitmasseren. Ergens halverwege mijn rug zit een knoop die ze er met vriendelijke handen weet uit te wrijven.

Elke minuut, elke seconde, dat het duurt weet ik dat ze hiermee úren door mag gaan. Ik sluit mijn ogen en waan me heel tevreden even op een onbewoond eiland waar de palmbomen zachtjes wuiven en de cocktails om afgesproken tijden worden bediend.

Ik geef toe aan fantasieën die me prikkelen. Beelden doemen voor mijn ogen op. Ze bevatten veel kleuren en ze zijn rijk aan verbeeldingskracht.

Ietwat loom eindigt mijn massage. Bijna was ik zachtjes in slaap gesukkeld.

My time is up. Liefst zou ik elke week, danwel maand, zo’n massage genieten. En ik weet dat als mijn tijd daar is dat telefoontje maar een klein seintje hoeft te zijn voor weer zo’n beurt.

Ik ben als geen ander genezen van kleine wissewasjes die ooit grote problemen leken. Ik weet me als geen ander weer zo klaar voor het leven dat hierna volgt.

Een leven zonder massages, een leven zonder wezenlijke aanraking, ik besef dat ik er niet zonder kan…

Abonneer je!

Voer je e-mailadres in...

Wat denk jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Comments
  • Harrij Smit
    10 januari 2015

    Inderdaad ja, een leven zonder aanraking van en door andere mensen is een leven waarin je iets heel wezenlijks mist.

Vandaag is ROOD!!

Vandaag is ROOD!!

Kun je het al zien, de gewichtsafname? Mijn geheime recept: veel, heel veel stress.

Kun je het al zien,...

#tbt #vakantie #Kos #1990 #throwbackthursday

#tbt #vakantie #Kos #1990 #throwbackthursday

Die kale lachebek, dat ben ik. #tbt #throwbackthursday

Die kale lachebek, dat ben...

Zonsondergang 251119 wauw

Zonsondergang 251119 wauw

%d bloggers liken dit: