#WOT deel 22: liegen

#

Ik verraad me zelf altijd weer – zelfs bij een leugentje om bestwil – door onwaarschijnlijk te blozen. En dat je dan die ander ziet denken: ‘And who are you kiddin’?
En dat je dan weet dat men extra aandacht op je vestigt. Knipper je vaker met je ogen? Of houd je je ogen wijd open tijdens het vertellen van zo’n leugen? Zijn er nog andere leuke side-effects? Zoals vlekken in de hals die opkomen? Ja dus. Niet meer doen dus.
Je weet het inmiddels al. Het W(rite) O(n) T(hursday)-woord is:

Liegen ~ 1) Beetnemen 2) Bruinbakken 3) Bedriegen 4) Bedrog plegen 5) Bruin bakken 6) Draaien 7) Een bepaald kaartspel spelen 8) Fantaseren 9) Jokken 10) Kaartspel 11) Niet naar waarheid zeggen 12) Niet de waarheid spreken 13) Oplichten 14) Onwaarheden zeggen 15) Onwaarheid 16) Onwaarheid spreken 17) Ontbreken 18) Onwaarheden vertellen 19) Onwaarheden vertellen

Ik heb wel eens iemand betrapt op een leugen die zodanig ernstig was dat ik direct twijfelde aan haar mentale gesteldheid. Het had natuurlijk te maken met de liefde. Dus aarzelde ik niet die ander gelijk uit mijn leven te verbannen. Ergens pik ik het absoluut niet dat een ander de waarheid zodanig verdraait dat hij/zij er zelf beter van wordt. Of dat men er iemand anders mee benadeelt. Of dat die ander nog steeds vertoeft in een of andere mysterie-wonderland waar de rest van de mensheid niets mee kan.
Toch moet ik eerlijk bekennen dat ik als kind vaak verhalen verzon. Zo beweerde ik dat mijn teddybeer die leek op een Koala écht springlevend was en dat ik in feite geadopteerd was. Het heeft me sindsdien wat hoofdbrekens gekost. Het punt is dat de leugen steeds verder gaat en dat je verduiveld goed je script moet blijven herschrijven. Altijd al aanleg gehad voor actrice, ik. Of misschien toch ooit eens een poging wagen een film script te pennen?
Ik ben echt dol op van die korte quotes, zo een die Martha ook gebruikt bij haar blogpost.

Ask us no questions, we will tell you no lies ~ Fred Weasly

It’s no secret that a liar won’t believe anyone else ~ The Fly, U2


#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.
De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door mij, vervolgens Hendrik-Jan de Wit en nu dus door Martha Pelkman.

Over mij

Irene

Als ik wat eenvoudige kreten roep als opgeruimd, energiek, niet snel gek te krijgen, humoristisch, betrouwbaar, oplossingsgericht en dat mijn haar altijd goed zit, krijg je al een aardig beeld van me. Liefst ben ik de hele dag creatief bezig met anything visual zoals logo’s, webdesign en -ontwikkeling. Kan niet buiten mijn iMac, iPhone en iPad, maar liefst ook niet zonder een biertje, nootje en chipje. Zolang gezelligheid maar troef is…

2 Reacties

Door Irene
%d bloggers liken dit: