#WOT deel 23: vrouw

By Posted on 2 min read 1 views

Hoewel ik zelf geclassificeerd word in het kader vrouw-vrouwtje kan ik me behoorlijk verbazen (lees: verwonderen) over mijn eigen geslacht en die voortbrengsels. Eigenlijk ben ik opgevoed als een half joch, maar ik gedraag me dan wel weer als een karakteristieke vrouw. Dat brengt me meer dan eens in conflict met de rest van de wereld.
Ik kleed me als een vrouw. Ik breng make-up aan. Heb een handtas waarvan je de inhoud niet wil weten. Ik schenk aandacht aan mijn vingernagels. Toch zal ik die ander niet beoordelen op uiterlijk, zolang zij dat ook niet doen bij mij.
Het #W(rite) O(n) T(hursday)-woord van vandaag is:

Vrouw ~ 1) Bepaalde speelkaart 2) Bepaalde kaart 3) Beroep 4) Deel van een kaartspel 5) Dame 6) Eega 7) Echtgenote 8) Een rib uit zijn lijf (crypt.) 9) Fregat 10) Figuur uit het kaartspel 11) Ga 12) Getrouwden 13) Gade 14) Huwelijkspartner 15) Iemand die van vrouwelijke sekse is 16) Kaart 17) Kaartfiguren 18) Kaartterm 19) Levenspartner 20) Maagd 21) Meid

Ik kan tamelijk geshockeerd zijn als andere vrouwen je van top tot teen opnemen en je naar aanleiding van het beeld dat ze zien zich een beeld vormen.
Ik krijg dan ook vaak een lading kritiek over me heen waar ik niet om vraag. Zo van:
‘Wat een leuk pakje heb je aan! Zo jammer dat je een paar kilootjes te zwaar bent!’
Met andere woorden: ‘Wat zie je er leuk uit, jammer dat het je niet staat…’
Meestal ben ik niet zo snel in het van repliek dienen. En sta ik dan met mijn mond vol tanden. Maar eigenlijk is dat ook wel goed, want liefst zou je die ander natuurlijk gelijk een volle mep voor hun perfecte knikker willen geven. Dat doe je uit beleefdheid natuurlijk niet. Je denkt het echter wél. Ondertussen slik ik even iets weg.
Mijn revanche volgt meestal veel later. Men denkt dat ik het vergat. Men denkt dat mijn geheugen me dan in de steek zal laten. Maar er komt een dag dat de wraak zo ongelooflijk zoet is dat men drievoudig gaat twijfelen aan zichzelf.
En daaruit mag blijken dat die typische vrouwelijke en vileine eigenschap mij ook niet vreemd is.

XOXO
signature

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 Comments
 • Martha
  4 juni 2015

  Hahaha vengence is a dish best served cold :D…. En zo vilein ben ik dan ook wel weer 🙂

 • Linda Kwakernaat
  4 juni 2015

  Hahaha een olifantengeheugen dan lol
  Geintje!!!

 • Jet
  4 juni 2015

  Herkenbaar !

%d bloggers liken dit: