#WOT deel 24: onwelgevallig

#

Eindelijk worden dan die plannen gesmeed om geen dierproeven meer te houden in de toekomst. Halleluja! Wat kan ik daar als mens blij mee zijn. In het verleden werden die proeven op zo’n half miljoen dieren gedaan, en dat was op z’n minst een onwelgevallige ontwikkeling.
Nu – met die nieuwe techniek – is het dan eindelijk mogelijk menselijke organen te reproduceren die met behulp van chips gevolgd zullen worden op voortgang. In alle opzichten een welkome vooruitgang dus, want ik had er weinig fiducie in dat men met proeven op dieren als Beagles, muizen en de rest écht tot resultaten kon komen.
Het #W(rite) O(n) T(hursday)-woord van vandaag is:

Onwelgevallig ~ 1) Onwelkom 2) Onvriendelijk 3) Ongevallig 4) Onaangenaam

Zolang de mens als mede-aardgenoot maar inziet, dat we onze dieren niet onnodig moeten laten lijden, want zij kunnen immers niet aangeven wat hun mankeert. Dat we weten dat een beetje respect voor ook hun leven op z’n plaats is, en dat we niet plaatsvervangend lijdzaam hoeven aan te zien dat hun leven een living hell is om het ons iets beter te laten welgevallen.
Het maakt deze aarde weer een klein beetje heilzamere plek…
#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat daar een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Over mij

Irene

Als ik wat eenvoudige kreten roep als opgeruimd, energiek, niet snel gek te krijgen, humoristisch, betrouwbaar, oplossingsgericht en dat mijn haar altijd goed zit, krijg je al een aardig beeld van me. Liefst ben ik de hele dag creatief bezig met anything visual zoals logo’s, webdesign en -ontwikkeling. Kan niet buiten mijn iMac, iPhone en iPad, maar liefst ook niet zonder een biertje, nootje en chipje. Zolang gezelligheid maar troef is…

4 Reacties

Door Irene
%d bloggers liken dit: