#WOT deel 26: gal

#

Een echte lady spuwt haar gal niet. En dat is wel een van die conditioneringen waar ik de laatste tijd wat moeite mee ervaar. Tja, je zult maar last hebben van een bepaald temperament.
Temperament is een mooi woord voor mijn karakteristieke stemmingswisselingen. Je kunt er natuurlijk veel namen voor verzinnen, maar temperament is het vrijwel het enige woord waar ik mee kan leven. Zelfs de Zuid-Europeanen zijn er mee gezegend, wat me vaker wel dan niet doet afvragen, of ik wel in het goedste deel van deze wereld ben geboren.

Gal ~ 1) Bijbelboek (afk.) 2) Bitter lichaamsvocht 3) Bitter vocht 4) Bittere gemoedsstemming 5) Bittere stof 6) Bittere vloeistof 7) Bitterheid 8) Boosheid 9) Boze stemming 10) Deel van het lichaam 11) Dier 12) Door de lever afgescheiden vloeistof 13) Eenheid van versnelling 14) Fransman 15) Gezwel op planten 16) Haat 17) Inwendig lichaamsdeel

Laatst had ik ook weer zo’n twijfelgeval als dilemma voor me liggen. Ik mocht kiezen uit twee kwaden. Of ik werd gewoon boos, wat altijd weer wordt gecorrigeerd door de goegemeente. Of ik sloeg door in verontwaardigd pissig zijn, wat ook niet te adviseren is, omdat je daar zo verdomde veel mee op het spel zet. Edoch, soms moet ik even van me afslaan of mijn gal spuwen, zo je het wil noemen.
Soms wordt het zelfs mij te gortig namelijk. Je mag je dan wel zoveel mogelijk als lady willen gedragen – en als heel volwassen statement meedragen dat je je hakken, hoofd en gewoonten hoog hebt zitten – dat wil nog niet zeggen, dat je een doetje bent. En als zodanig behandeld mag worden. Dan brengt mijn temperament weer ‘es wat leven in de brouwerij, omdat mijn bloed kookt.
Uiteindelijk zou een regenboog ook maar een saai ding zijn, als het louter één kleur zou bevatten…
#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat daar een link achter naar je eigen blog.

Over mij

Irene

Als ik wat eenvoudige kreten roep als opgeruimd, energiek, niet snel gek te krijgen, humoristisch, betrouwbaar, oplossingsgericht en dat mijn haar altijd goed zit, krijg je al een aardig beeld van me. Liefst ben ik de hele dag creatief bezig met anything visual zoals logo’s, webdesign en -ontwikkeling. Kan niet buiten mijn iMac, iPhone en iPad, maar liefst ook niet zonder een biertje, nootje en chipje. Zolang gezelligheid maar troef is…

3 Reacties

Door Irene
%d bloggers liken dit: