#WOT deel 28: passie

#

“En dan beginnen we nu aan je to-do-lijstje!” H. keek me vragend aan. Een to-do-lijstje? Gut-oh-gut, die had ik niet, ik wist altijd wel precies wat er moest gebeuren tijdens mijn werk. Dat zat in mijn kop en kwam er ook weer uit. Ik wist wat er van me verwacht werd. Maar deze manager was daar heel passioneel over.
Ik snapte direct, dat ook dit weer een stuk tijdverdrijf was. Je mocht immers minstens een half uur per dag besteden aan zo’n to-do-lijstje, maar daar had ik dus geen tijd voor. Of beter, ik had er geen tijd voor over, met deze mega-grote afdeling in mijn beheer.
Op maandagen werden er zo’n 5-8 vergaderingen gehouden. Dus je mag raden, wie de volgende dag gebukt ging onder het uitwerken van notulen. In den beginne ontwikkelde ik daar die passie voor schrijven en het heruitvinden van grappige uitdrukkingen, zodat men ze terug kon lezen met een big smile op hun pokerface. Maar na een half jaar zo’n vijf vergaderingen op de maandag te hebben gedaan, en de wetenschap dat notulen alleen door de Belastingdienst worden gelezen indien nodig, vatte ik ze in handige actie- en besluitenlijsten samen. Die werden tenminste wel gecheckt de week daarna.
Ik geloof dat die manager van de to-do-lijstjes mij altijd een apart mirakel vond. Edoch, kreeg ik altijd een goede beoordeling, met dat knipoogje altijd weer dat dat was ondanks het ontbreken van een zichtbare to-do-lijst. Ik moest op dat moment echt moeite doen niet in hysterisch lachen uit te barsten.

Het #WOT-woord van gisteren was:

Passie

Mijn passie ligt daar in het afleveren van een compleet plaatje. En ik doe altijd nét iets meer om complete plaatje te vervolmaken. Alsof je er een soort van stempel aan toevoegt. Mijn innerlijke drive en werklust zijn blijkbaar hot items wat veel ex-collega’s niet licht zullen vergeten, als ik ze weer eens tegenkom. Dát, naast mijn temperament als het koffie-apparaat of kopieer-apparaat weer eens niet werkten.
Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de #WOT. Na wat omzwervingen via moi en Hendrik-Jan, kwam de #WOT uiteindelijk bij Martha terecht. Martha schrijft de #WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.

About the author

Irene

Als ik wat eenvoudige kreten roep als opgeruimd, energiek, niet snel gek te krijgen, humoristisch, betrouwbaar, oplossingsgericht en dat mijn haar altijd goed zit, krijg je al een aardig beeld van me. Liefst ben ik de hele dag creatief bezig met anything visual zoals logo’s, webdesign en -ontwikkeling. Kan niet buiten mijn iMac, iPhone en iPad, maar liefst ook niet zonder een biertje, nootje en chipje. Zolang gezelligheid maar troef is…

Add comment

By Irene
Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggers liken dit: