#WOT deel 29: dip

#

Meestal ben ik zo mak als een dom blondje, maar hemel, ik kan vreselijk obstinaat worden als iets even tegenzit. Terwijl ik weet dat het leven verloopt met pieken en dalen. En dat laatste, daar moet ik altijd aan wennen. Waarom kan alles niet gewoon gelijkmatig verlopen?
Dus als ik eens een dag heb dat ik niet lekker ben, zoals vandaag, kruip ik liefst weer terug in bed om de vervelende stemming of dip weg te slapen.
Dat kan ik echter helemaal niet, want hee ik word er alleen maar obstinater van. Dus ik forceer dan een opgewekte houding en ga maar door, hoewel dan alles ook nog zo fijntjes kan tegenzitten. Het lijkt op een soort blokkade van bovenaf, maar ik wil er niet aan. En ik geef het geen kans.
Het #WOT-woord van vandaag is:

Dip ~ 1) Dieptepunt 2) Gedrukt 3) Inzinking 4) Inzinking met saus (crypt.) 5) Kleine inzinking 6) Lichte depressie 7) Mentaal dalletje 8) Mentaal dalletje (crypt.) 9) Niet geheel wel 10) Periode dat het minder gaat 11) Stemming als het regent 12) Sausje 13) Saus 14) Saus voor het indopen van borrelhapjes 15) Sausje voor borrelhapjes

Het enige erger dan kwaad worden, is domme logica en toch doorzetten, waar het niet lukken wil. Maar beter is het te denken, dat het zonder jolijt geen zaligheid schenkt. Bovendien, met zo’n zonneschijn als vandaag laat ik liefst alles direct uit mijn handen vallen. En spoel mijn stemming weg met de tuinslang, een biertje, en chips met een dipsaus. Je hoort me dan brommen dat dit niet teveel en te vaak mag voorkomen want ik verword nog tot een draak.
En dát gun ik dan weer niemand. Zelfs de ‘uitvinder’ van de dip niet…
#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.
De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door mij, vervolgens Hendrik-Jan de Wit en nu dus door Martha Pelkman.

Over mij

Irene

Als ik wat eenvoudige kreten roep als opgeruimd, energiek, niet snel gek te krijgen, humoristisch, betrouwbaar, oplossingsgericht en dat mijn haar altijd goed zit, krijg je al een aardig beeld van me. Liefst ben ik de hele dag creatief bezig met anything visual zoals logo’s, webdesign en -ontwikkeling. Kan niet buiten mijn iMac, iPhone en iPad, maar liefst ook niet zonder een biertje, nootje en chipje. Zolang gezelligheid maar troef is…

3 Reacties

Door Irene
%d bloggers liken dit: