#WOT deel 30: Googelen

#

Onze jeugd wordt volgens mij op school al danig getraind in het gebruikmaken van zoekmachines. Het lijkt erop, dat de focus niet meer zozeer ligt op leren dan wel stampen, maar op het logisch nadenken en weten waar de beschikbare informatie te vinden is. Dat bespaart niet alleen ruimte in het brein, maar biedt ook de mogelijkheid om andere kernkrachten te ontwikkelen.
Je raadt het al, het #W(rite) O(n) T(hursday)-woord van vandaag is:

Googelen ~ 1) Informatie zoeken op het internet 2) Zoeken naar informatie op het internet, voornamelijk met google. 3) Zoeken naar informatie op internet

Dat de jeugd op deze (Internet)golven door het leven surft, als het ware, betekent nog niet dat de rest van de mensheid daarin meegaat.
Het gros van de mensheid is zich er nog nauwelijks van bewust hoe groot een databank als Google bijvoorbeeld werkelijk is. En zijn dan ook meer dan eens verbaasd te weten dat het invoeren van een simpele vraag als bijvoorbeeld: “Hoe vind ik geluk?” zo’n 609.000 zoekresultaten teweeg brengt. Dat biedt perspectieven!
Ik stimuleer iedereen dus altijd weer om zelf te speuren naar antwoorden. Ook – en speciaal – op bloggebied. Je kunt vrijwel alles vinden over PHP, HTML, CSS en de rest. Als je de vraag maar stelt. Daar. En verder durft te zoeken naar uitbreidingen en overige wetenswaardigheden.
Het gebeurt me dan ook meer dan eens, dat ik maar al te zeer word afgeleid van mijn originele vraag en enkele uren verder aan het spitten ben naar zijpaadjes en nieuwe vraagstukken. Je kunt er uren zoet mee zijn. En dat ben ik dan ook. Wat heet: zoeter (en liever) dan ooit…
#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.
De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door mij, vervolgens Hendrik-Jan de Wit en nu dus door Martha Pelkman.

About the author

Irene

Als ik wat eenvoudige kreten roep als opgeruimd, energiek, niet snel gek te krijgen, humoristisch, betrouwbaar, oplossingsgericht en dat mijn haar altijd goed zit, krijg je al een aardig beeld van me. Liefst ben ik de hele dag creatief bezig met anything visual zoals logo’s, webdesign en -ontwikkeling. Kan niet buiten mijn iMac, iPhone en iPad, maar liefst ook niet zonder een biertje, nootje en chipje. Zolang gezelligheid maar troef is…

2 comments

By Irene
Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggers liken dit: