#WOT deel 37: nee

#

Je zult maar gebeld worden door een Duits nummer en een Engelssprekende dame aan de telefoon krijgen:
“I’m calling from Windows!”
“So, I’m not interested. Goodbye!”
En dat ik dan snel – voor er een weerwoord op volgt – de telefoonverbinding verbreek.
Dat men dat niet snapt, en er direct daarna nog een telefoontje aan wijdt, met overigens hetzelfde resultaat. Dit keer gaf ik na hun introductie een schaterlach mee:
“Windows does not call! Goodbye!”

Het #WOT-woord van gisteren was:

Nee ~ 1) Afwijzing 2) Bijwoord 3) Botte ontkenning 4) Neen 5) Negatie 6) Negatief 7) Ontkennend antwoord 8) Ontkenning 9) Uitroep van onmogelijkheid 10) Verbod 11) Verbodscommando 12) Verrassende huwelijksuitroep 13) Veto 14) Weigering

Windows – lieve mensen – belt niet op. Hoogstens Microsoft, maar dan alleen als je om een gesprek hebt gevraagd.
Wellicht, ten overvloede, maar er zit een heel malafide praktijk achter deze belletjes. Wie nog niet goed op de hoogte is maar wel wil zijn, doet er dus goed aan niet in te gaan op enige communicatie met deze lieden. Voordat men wel in de problemen belandt, qua systeem-Windows-problematiek. Geef dus ook nooit een wachtwoord door, niet telefonisch en zeker niet schriftelijk. Want dat wachtwoord is van jou, en van jou alleen.
Je kunt het niet vaak genoeg stellen. En er niet vaak genoeg over schrijven. Ik hoop dat deze waarschuwing voldoende is.
Overigens hoop ik – dat net als bij jullie allemaal – de mond sneller is, dan je hersenpan…
#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag kiest Martha een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat daar een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Over mij

Irene

Als ik wat eenvoudige kreten roep als opgeruimd, energiek, niet snel gek te krijgen, humoristisch, betrouwbaar, oplossingsgericht en dat mijn haar altijd goed zit, krijg je al een aardig beeld van me. Liefst ben ik de hele dag creatief bezig met anything visual zoals logo’s, webdesign en -ontwikkeling. Kan niet buiten mijn iMac, iPhone en iPad, maar liefst ook niet zonder een biertje, nootje en chipje. Zolang gezelligheid maar troef is…

Ik wil reageren

Door Irene
%d bloggers liken dit: