#WOT deel 38: waarom

#

Er is een ding waar ik vroeger niet goed tegen kon, zoals zovelen met mij, geloof ik. En dat was sleur, ik was al heel gauw mijn werk en collega’s beu. Het was míjn verveling qua werk. Míjn verwachtingen ten aanzien van anderen. Zo beet ik mezelf jaren later nog toe. Totdat ik mijn baan verloor en me sindsdien op andere fronten inzet.
Tegenwoordig is dat dus wel anders, nu zoek ik en vind ik die sparring partners. Die mensen die wíllen samenwerken en die je toestaan af en toe uit dat hoekje van hard werken te komen om te shinen. Dat vergt van beiden input, maar ook incasseringsvermogen.
Daarnaast vind ik niets leuker dan een meeting met ruimte voor brainstormen. Dan ga ik helemaal uit mijn dak en ik kan me er dan ook zo lekker in vastbijten. Het bedenken van een concept. Het waarmaken daarvan. Mijn koker zit vol originele ideeën blijkbaar, en dat maakt dat men dankbaar gebruik maakt van mijn aanwezigheid.
Waarom vertel ik dit?
Het #WOT-woord van vandaag is:

Waarom ~ 1) Allen die er al zijn zijn nog in aantocht (crypt.) 2) Bijwoord 3) Bijwoord van reden 4) Hoezo 5) In welk opzicht 6) Levensvraag 7) Met welk doel 8) Oorzaak 9) Om wat 10) Om welke reden 11) Reden 12) Vanwaar 13) Vanwege 14) Vraagwoord 15) Vragend bijwoord 16) Voornaamwoordelijk bijwoord 17) Vragend voornaamwoord 18) Weswege 19) Wes 20) Weshalve

In het kort vat ik het samen: ik ben een collaborateur, conceptueel denker, én waarmaker.
Niets irriteert me zo erg als dat men een plan heeft, en daar vervolgens niets mee doet. Dat een idee of plan in de ijskast belandt dan wel verdwijnt, en dat men een half jaar later nog eens teruggrijpt naar wat die ander inmiddels wél heeft gedaan. Omdat die persoon ook dat idee ontving.
De ideeën hangen in de lucht, je hoeft er alleen maar naar te grijpen.
#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.
De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door moi, Hendrik-Jan de Wit en vervolgens Martha Pelkman.

Over mij

Irene

Als ik wat eenvoudige kreten roep als opgeruimd, energiek, niet snel gek te krijgen, humoristisch, betrouwbaar, oplossingsgericht en dat mijn haar altijd goed zit, krijg je al een aardig beeld van me. Liefst ben ik de hele dag creatief bezig met anything visual zoals logo’s, webdesign en -ontwikkeling. Kan niet buiten mijn iMac, iPhone en iPad, maar liefst ook niet zonder een biertje, nootje en chipje. Zolang gezelligheid maar troef is…

2 Reacties

Door Irene
%d bloggers liken dit: