#WOT deel 38: zenuwachtig

#

Er is niets ergers dan disharmonie in het leven. Onbalans dus. Ik kan van iets wat niet klopt en wat uit balans is, heel erg nerveus worden, vooral als er spanningen zijn tussen mensen die me na aan het hart staan. Ik word er zelfs een beetje onhandig van, ga van de weeromstuit rare capriolen uithalen. Het is bijna alsof ik daarmee de aandacht wil afleiden – als een soort van bliksemschicht – van het werkelijke probleem.
Zo van: ‘Kijk naar mij! En hee, hier zit een nog veel groter probleem!’ Terwijl dat natuurlijk helemaal niet het geval is. Of hoeft te zijn.
Ik word dus onhandig, in alles, niet alleen in het formuleren van zinsneden, ik ga er zelfs van stotteren.
Een goed voorbeeld hiervan is een sollicitatiegesprek. Ik durf dan met geen mogelijkheid een zakje suiker in mijn koffie te doen. Omdat ik bij voorbaat al weet dat ik met mijn trillende handen niet zo’n zeker beeld van mezelf zal scheppen. Ik zal het kopje koffie dus ook pas aan het eind van het gesprek leegdrinken. In één teug. Al is het dan al hartstikke koud geworden.
Het #W(rite) O(n) T(hursday)-woord van vandaag is:

Zenuwachtig ~ 1) Angstig 2) Geagiteerd 3) Gejaagd 4) Gespannen 5) Haastig 6) Jachterig 7) Nerveus 8) Opgewonden 9) Onrustig 10) Schutterig 11) Zeer opgewonden 12) Zemelachtig

Na al zoveel gesprekken te hebben gehad, zou je toch denken, dat het me geen zier kan schelen wat die ander zal denken. Maar niets is minder waar, ik ben zo bewust van de opties die ik heb, en het feit dat ik een gesprek mag hebben, dat ik me met geen mogelijkheid nog als een serieuze kandidaat presenteer.
Mijn familie zegt dan ook altijd: ‘Je moet je ten opzichte van die ander eens net zo gedragen als bij ons.’ En ik wilde stiekem dat het wat socialer geaccepteerd zou zijn, als je vooraf jezelf wat moed mocht indrinken met een biertje of jointje, bijvoorbeeld.
Waar het me in het normale leven totaal geen troubles oplevert om me zeker van mijn zaakjes te voelen, en ik ook rust en sereniteit uitstraal, zo schutterig en nederig gedraag ik me voor een potentiële opdrachtgever. En dat wordt elke volgende keer nog erger dan daarvoor. Voor de leuk zou ik zo’n kennismaking eens moeten filmen en hier posten. Charlie Chaplin was er niets bij…
#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat daar een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Over mij

Irene

Als ik wat eenvoudige kreten roep als opgeruimd, energiek, niet snel gek te krijgen, humoristisch, betrouwbaar, oplossingsgericht en dat mijn haar altijd goed zit, krijg je al een aardig beeld van me. Liefst ben ik de hele dag creatief bezig met anything visual zoals logo’s, webdesign en -ontwikkeling. Kan niet buiten mijn iMac, iPhone en iPad, maar liefst ook niet zonder een biertje, nootje en chipje. Zolang gezelligheid maar troef is…

3 Reacties

Door Irene
%d bloggers liken dit: