#WOT deel 41: wachten

#

Volgens omdenken.nl is geduld in kalmte (W(ant)O(ne)O(f)T(hose) dus) accepteren dat dingen in een andere volgorde gebeuren dan je in gedachten had. Een analyse. Geduld is als het lot tart me. Kalmte is als dat imploderende kwartje dat never nooit niet valt. Accepteren, daar moet ik nog eens studie voor volgen. Ow, en trust me, dat wordt erger naarmate je ouder wordt, zegt deze jarige birthdaygirl, die inmiddels (Dank DrsPee, for the reminder) in haar vijftigste levensjaar zit.
Vaak wacht ik op iets. Zonder te denken aan flow. Zonder mezelf rekenschap te geven over andere mogelijkheden. Wie was het ook alweer die riep: ‘Life is what happens to you, while you’re busy making other plans‘ (~ John Lennon)?
Vaak weet ik ook dat dat wachten op iets geen zin heeft. Omdat het leven misschien toch andere dingen voor jou in petto heeft, die je zelf nooit voor mogelijk hield. Daarom ben ik achteraf vaak verbaasd. Ik verwonder me, vaker wel dan niet, op de dingen die me overkomen, die gebeuren, zonder dat ik daar zelf een hand in had.

Wachten ~ 1) Afwachten 2) Bevroeden 3) Bewaken 4) Beiden 5) Dralen 6) Darren 7) De kat uit de boom kijken 8) Ergens blijven tot iets komt 9) Hoeden 10) Marren 11) Meppen (crypt.) 12) Schilderen 13) Sarren 14) Tarten 15) Toeven 16) Tokken 17) Talmen 18) Tegemoet zien 19) Uitkijken 20) Verbeiden 21) Zwerven

Ik denk dus stiekem altijd dat het te maken heeft met je eigen grenzen. Grenzen die je zelf oeverloos bewaakt, totdat iets of die ander je noodzaakt ze te overschrijden. Opdat de verbazing en verwondering over je eigen kracht en triomfen jezelf als het ware kippenvel bezorgt. En dat je je dan plots herinnert dat dat geluk geen grote woning nodig heeft, louter die ene deur om naar binnen te kunnen komen.
#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat daar een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Over mij

Irene

Als ik wat eenvoudige kreten roep als opgeruimd, energiek, niet snel gek te krijgen, humoristisch, betrouwbaar, oplossingsgericht en dat mijn haar altijd goed zit, krijg je al een aardig beeld van me. Liefst ben ik de hele dag creatief bezig met anything visual zoals logo’s, webdesign en -ontwikkeling. Kan niet buiten mijn iMac, iPhone en iPad, maar liefst ook niet zonder een biertje, nootje en chipje. Zolang gezelligheid maar troef is…

2 Reacties

Door Irene
%d bloggers liken dit: