#WOT deel 45: niets

#

Nee, ik wil even ‘niets’ denken. ‘Niets’ meer weten en voelen. De leegte even ervaren en nergens een conclusie aan verbinden. Gewoon: láát maar. Ik regel het dan wel zelf, als ik op de rest van de wereld niet kan bouwen.
Ter illustratie: ik wijzigde bij enkele instanties het nummer van mijn bankrekening. En bij geen van de instanties (ik herhaal: geen één) verloopt dat vlekkeloos. Fout na fout stapelt zich op. Met een zucht van ergernis, moet ik dan weer contact opnemen en ze laten inzien dat… Ach laat maar… Ik moet er gewoon ‘niet’ bij nadenken. Er ‘niets’ over denken. Maar moedeloos, dat word ik er wel een beetje van.
Het #W(rite) O(n) T(hursday)-woord van vandaag is:

Niets ~ 1) Allerminst 2) Bijwoord 3) Dalles (alles of) 4) Dem 5) Flauwiteiten 6) Geen 7) Geen enkel ding 8) Geen enkele zaak 9) Geen sikkepit 10) Geen spaan 11) Geen vin 12) Geen zier 13) Haar 14) Helemaal niks 15) Iets dat heel weinig te betekenen heeft 16) In het geheel niet 17) Jota 18) Lucht 19) Minder dan iets 20) Minder dan weinig

Wakker worden, en je realiseren dat men elders in de wereld ‘niets’ deed, als in ‘niet’ stemmen – want ik denk dat men zo niet content was met de keuzemogelijkheden – komt de rest van de wereld dan duur te staan, voor mijn gevoel.
Terwijl ik me heel veel moeite moet getroosten, om de kalmte maar te bewaren, dacht ik:

Ik keek in de spiegel en zag daar iets in. Als in: nu komt het erop aan dat we allemaal voor onszelf moeten bepalen dat we dan zelf maar moeten spóren. Dat je dan zelf maar die vriendelijkheid, medemenselijkheid en positiviteit richting anderen uitstraalt, want bouwen op onze leiders…?
En eigenlijk… is dat niet iets wat we per definitie moeten doen?
~ van eigen hand

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat daar een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Over mij

Irene

Als ik wat eenvoudige kreten roep als opgeruimd, energiek, niet snel gek te krijgen, humoristisch, betrouwbaar, oplossingsgericht en dat mijn haar altijd goed zit, krijg je al een aardig beeld van me. Liefst ben ik de hele dag creatief bezig met anything visual zoals logo’s, webdesign en -ontwikkeling. Kan niet buiten mijn iMac, iPhone en iPad, maar liefst ook niet zonder een biertje, nootje en chipje. Zolang gezelligheid maar troef is…

6 Reacties

Door Irene
%d bloggers liken dit: