#WOT deel 50: internet

#

Mét Internet ben ik alleen, maar voel me nooit eenzaam. Sinds ik min of meer werkzoekende ben, zouden de muren op me af kunnen komen. Maar dan is daar altijd weer die ‘magic box’ zoals ik m’n maatje de iMac altijd noem.
Zonder dat wereldwijde medium zou ik inmiddels niet meer kunnen. Google is mijn beste vriend. Ik zoek alles op. De gekste zaken. Hoe repareer ik mijn evenzo broodnodige koffie-apparaat? Hoe vind ik uit hoe die WordPress-plugin ondanks de theme-settings toch goed functioneert? Hoe scoor ik een date, zonder al te wanhopig over te komen? Dát.
En die vragen – soms op het maffe af – komen bij mij lukraak op. Dat verschiet per minuut, nee, zelfs per seconde.
Het Write on Thursday (#WOT)-woord van vandaag is:

Internet ~ 1) Computernetwerk 2) Communicatiemiddel 3) Communicatieweg 4) Computerterm 5) Computerprogramma 6) Communicatiesnelweg (crypt.) 7) Digitale snelweg 8) Deur en mail 9) Elektronische snelweg 10) Massamedium 11) Online wereld 12) Virtuele wereld (crypt.) 13) Virtuele wereld 14) Wereldwijd computernetwerk 15) Web 16) Wereldwijd medium

Het Internet bestaat voor mij uit contact kunnen maken met mensen die ik anders waarschijnlijk nooit had tegengekomen. Neem nu Twitter bijvoorbeeld. Ik heb expres geen lijsten gemaakt, zodat ik alle 1560 volgers kan lezen. En desnoods op iedereen kan reageren. Ik zou het ook niet eerlijk vinden om wél lijsten in te zetten, druist tegen mijn rechtvaardigheidsgevoel in. Ik zou voor mijn gevoel teveel missen van alles wat speelt. Then again, ik ben niet zo van de clubjes die elkaar door weer en wind steunen, ik houd van verse input. Elke dag opnieuw.
Het Internet betekent ook dat ik kan delen.
Mijn blogposts deel ik waar ik kan. En te weten dat ik toch niet zo’n rare vogel ben, omdat wat ik schrijf voor de meesten een stukje herkenbaarheid bevat. Dat maakt dat ik elke dag opnieuw weer waarde voel voor mezelf en respect voor die ander…
#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.
De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen mij, vervolgens Hendrik-Jan de Wit en nu door Martha Pelkman.

Over mij

Irene

Als ik wat eenvoudige kreten roep als opgeruimd, energiek, niet snel gek te krijgen, humoristisch, betrouwbaar, oplossingsgericht en dat mijn haar altijd goed zit, krijg je al een aardig beeld van me. Liefst ben ik de hele dag creatief bezig met anything visual zoals logo’s, webdesign en -ontwikkeling. Kan niet buiten mijn iMac, iPhone en iPad, maar liefst ook niet zonder een biertje, nootje en chipje. Zolang gezelligheid maar troef is…

3 Reacties

Door Irene
%d bloggers liken dit: