#WOT deel 51: Schrijven

#

Die pen die ik in mijn handen gedrukt kreeg op de Kleuterschool had een magische uitwerking op mijn verbeeldingskracht. Je kon er immers alles mee. Ik leerde er mee schrijven, bijvoorbeeld, en tekenen: ook zo fijn. Al was ik het dat jaar niet eens met de wijze waarop. Ik wilde immers schoonschrijven, en het volgende lesjaar zou men pas weer met cursief leren schrijven aanvangen. Maar geen nood, ik probeerde het gewoon allebei.

Het leverde veel schriftjes op, met doodles en allerlei ander gefrats. Dat ik nog iets anders daarnaast heb opgestoken, ligt waarschijnlijk aan mijn godsonmogelijke talent voor multitasking. Want ik zat altijd te luisteren onderwijl.

Zo had ik op de HAVO een geschiedenisleraar die zelf zo uit een standbeeld uit het oude Griekenland was ontsnapt: een ware Adonis, en hij kon de prachtigste mythen en sagen uit zijn hoofd oproepen en er over vertellen. Letterlijk iedereen in onze wat fatalistische klas hield dan eindelijk zijn mond. Ademloos luisterden we naar deze prachtige man.

Ik denk dat er toen een lichtje bij mij op had moeten gaan. Ik was gewoon verslaafd aan verhalen, zowel schriftelijk als mondeling, dus in wezen aan communicatie. Had me daar beslist in verder moeten specialiseren.

Het #WOT-woord van donderdag was:

Schrijven ~ Het vormen of produceren van letters om ideeën vast te leggen die worden uitgedrukt door karakters of woorden, of door ideeën over te brengen door zichtbare tekenen.

Elk jaar verzucht ik wel één of twee keer, of nog vaker, dat ik dan eindelijk dat boek zal schrijven. Dat lukt me mooi steeds weer niet. En ik weet ook waarom me dat niet lukt. Ik word letterlijk groen en geel van de ijver van mijn idolen qua schrijverschap.

Met deze blog heb ik al triljoenen malen mezelf in verwondering bevraagd, dat ik me uit principe niet moet laten afleiden. Uiteindelijk moet je gewoon stappen zetten. En je bewonderingen ten aanzien van anderen laten varen en omzetten in je eigen Kunstje. Gewoon. Even.

Toevalligerwijs las ik vandaag deze blogpost van Jan van Mersbergen. Hij nuanceert de wetenschap dat een boek schrijven niet noodzakelijkerwijs tot een goed inkomen zal leiden. Tot slot gaf hij me even weer iets om me over te verwonderen:

Schrijven is de tijd maken iets te geven zonder te weten wat je ervoor terug zult krijgen. ~ Jan van Mersbergen

Daar ga ik even van in stilte nagenieten. En vervolgens zal ik mezelf die schop verkopen…

Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier kunt meedoen. WOT betekent Write on Thursday. Het woord van deze week staat hier.

Over mij

Irene

Als ik wat eenvoudige kreten roep als opgeruimd, energiek, niet snel gek te krijgen, humoristisch, betrouwbaar, oplossingsgericht en dat mijn haar altijd goed zit, krijg je al een aardig beeld van me. Liefst ben ik de hele dag creatief bezig met anything visual zoals logo’s, webdesign en -ontwikkeling. Kan niet buiten mijn iMac, iPhone en iPad, maar liefst ook niet zonder een biertje, nootje en chipje. Zolang gezelligheid maar troef is…

Ik wil reageren

Door Irene
Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggers liken dit: