#WOT deel 7: radiosignaal

Onbekende bron in de ruimte stuurt elke 16 dagen een radiosignaal“, kopte NU.nl gisteren. Maar natuurlijk vind ik dat een hele interessante ontwikkeling. Ik bedoel, ergens weet je dat. Kun je dat aan je oerHollandse klompen aanvoelen.

Ik heb altijd vermoed, dat wij niet de enigen zijn op dit kleine stukje Niemandsland in dat supergrote universum. Waarom weet ik dat? Ach kom, laten we realistisch zijn; wij zijn maar zo’n klein minimaal stipje in dit heelal. En gezien onze voorouders én geschiedenis (Egypte bijvoorbeeld), weten we eigenlijk niet wat dat reeds teweeg heeft gebracht.

Tegelijkertijd meen ik te weten, dat mochten buitenaardse wezens onze planeet reeds eerder hebben ontdekt, dan wel benaderd, zij zich vast wezenloos zijn geschrokken van onze neiging tot interne oorlogsvoering.

Immers, hoe kun je in vrede samenleven en wellicht zelfs samenwerken met andere entiteiten, als wij al moeite hebben die verrekte vrede op deze en onze eigen aarde te realiseren?

Het #WOT-woord van vandaag is:

Radiosignaal: elektromagnetisch signaal op radiogolflengte

Mijn vraag aan jullie is dan ook, welk een fragment (of meerdere) zouden wij als onschuldige, maar dan toch wel bevreesde, aardbewoners uit moeten zenden naar die ene entiteit die ons tegemoet wenst te komen?

Ik kan me zo voorstellen dat daar hele studies aan worden gewijd. En ik weet dat men paraat staat met allerhande voorzieningen. Maar wat willen wij, als burgers, kenbaar maken? Dat is natuurlijk best een super interessante blogpost waard.

Doe jij ook mee?

En jij? Heb jij dat ene sublieme idee, waarmee we onze mede-universumbewoners op een zo neutraal mogelijke en bovendien vredige wijze op de hoogte van ons bestaan kunnen brengen? En wat verwacht je van een eventuele toekomstige ontmoeting met dat buitenaardse wezen?

Ik lees het weer graag in jouw eigen #WOT en vervolgens hieronder, in de reacties.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over mee kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment dat je wil instappen.

Abonneer je!

Voer je e-mailadres in...

Wat denk jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Comments
Uiensoep met stokbrood & kaas voor de lunch! Lekkah

Uiensoep met stokbrood & kaas...

Home made crème brûlée! Mjammie

Home made crème brûlée! Mjammie

[#WOT: ] Van de week was alweer de laatste #Blogpraat. Na al die jaren een vaste prik te zijn geweest, voor zovele bloggers onder ons, is het chatuurtje op de maandagavond helaas... https://ipixtitude.com/wot-deel-8-blogtools/

[#WOT: ] Van de week...

Nieuwe coupe?

Nieuwe coupe?

[Blog:] In het Verenigd Koninkrijk woedt een storm nadat Caroline Flack (40) zichzelf van het leven heeft beroofd, na woelige tijden. Naar het schijnt had ze een relatie met een jongere man, Lewis Burton (27). Die ze bijna het hoofd had... https://ipixtitude.com/even-over-carolines-law/

[Blog:] In het Verenigd Koninkrijk...

Scroll Up
%d bloggers liken dit: