#WOT deel 9: klok

#

Er is een aantal uitvindingen gedaan – zegt zij die ooit uitvinder van beroep wilde worden – die we met alle geweld hadden kunnen vermijden. Neem nou de klok. Het vertelt je de tijd, maar altijd als het té laat is. Dat, althans, is in mijn beleving zo. Ik weet niet hoe dat met jou gesteld is, maar volgens mij menen wij aardbewoners dat metingen moeten worden gedaan naar aanleiding van tijd. We laten ons maar ringeloren door dat ding. We gooien zelfs twee keer per jaar onze biologische klok ervoor op de schop. We eten op vaste tijdstippen, niet wanneer onze magen knorren. Het verbaast me vaker wel dan niet.
Nog zo’n vreemde uitvinding: het strijkijzer, maar da’s heel persoonlijk. Als ik al een poging waag mijn kleding glad te strijken – wat nog maar weinig voorkomt, omdat ik steeds minder aanschaf wat strijkbehoefte heeft – neig ik een tikkeltje in de richting van gevaarlijke implosies. Zo’n uitvinder zou je liefst willen laten branden in Hel door z’n eigen kunstje.
En ik weet ook niet in hoeverre de dames onder ons blij moeten zijn met de vernuftige beha. Onding dus, maar ik zal eerlijk zijn, zónder vertoon ik me niet buitendeurs. Voor jouw welbevinden niet, en mijn schaamtegevoel zeker niet.
Ik geloof dat ik het hier maar bij laat, qua onzinnige uitvindingen.
Het #WOT-woord van vandaag is:

Klok ~1) Alarmapparaat 2) Alarmtoestel 3) Bel 4) Deel van een carillon 5) Dashboardinstrument 6) Dier 7) Glazen bedekking 8) Glazen stolp 9) Hank 10) Iets dat de tijd aangeeft 11) Illusionist 12) Kerstversiering 13) Kloek 14) Koekoeksklok 15) Nederlandse illusionist 16) Pendule 17) Slingeruurwerk 18) Soort horloge 19) Stolp 20) Teug 21) Tijdaanwijzer

Vaak word ik ’s morgens zo rond een uurtje of zes wakker. Uit mezelf. Die noodzaak heeft mijn lichaam blijkbaar zelf ingesteld. Hoefde ik niets voor te doen, anders dan wakker worden. Mijn horloge laat ik steeds vaker in dat juwelendoosje liggen, want ik verbaas me altijd weer hoe ik me mét laat haasten, en zonder meer geniet van momenten…
#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag kies ik een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat daar een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Over mij

Irene

Als ik wat eenvoudige kreten roep als opgeruimd, energiek, niet snel gek te krijgen, humoristisch, betrouwbaar, oplossingsgericht en dat mijn haar altijd goed zit, krijg je al een aardig beeld van me. Liefst ben ik de hele dag creatief bezig met anything visual zoals logo’s, webdesign en -ontwikkeling. Kan niet buiten mijn iMac, iPhone en iPad, maar liefst ook niet zonder een biertje, nootje en chipje. Zolang gezelligheid maar troef is…

4 Reacties

Door Irene
%d bloggers liken dit: