#WOT deel 1: verbinden

#

Mond-tot-mond reclame, daar moet ik het van hebben, these days. Het mooie daaraan is, dat men te spreken is over mijn inzet en werkvlijt. Dat vind ik altijd een groot compliment. Ga ik van groeien en bloeien, zeg maar.
Neemt niet weg, dat ik het nog altijd moeilijk vind om in als die verbinding eenmaal tot stand is gebracht van die ander te vragen wat er tegenover zou moeten staan als ik op #dtv-basis iets voor die ander doe. Eigenlijk zou ik een lijstje met wensen moeten opstellen.

Verbinden ~ aaneenvoegen, binden, combineren, conjugeren, copuleren, engageren, samenbundelen, schakelen, aaneenschakelen, aanhechten, aansluiten, breien, koppelen, liëren, paren, samenvatten, samenvoegen, verenigen verplichten omzwachtelen

Op zich vind ik het altijd zelf prettig als ik taken snel kan verrichten, maar dat betekent dat die ander vrijwel geen inzicht heeft in welke taken ik uitvoer, en welke hoeveelheid aan werk dat behelst.
Dus tegenwoordig geef ik vrij nauwkeurig aan wat ik allemaal doe. Nadien zijn relaties meestal zeer verbaasd, dat het opzetten van een website zoveel meer aan handelingen en onderhoudsklussen bevat dan zij in eerste instantie konden denken. Bevroeden.
Het is zonder meer interessant hoe ook binnen een website alles weer verbonden blijkt. Als een kwetsbaar touwtje hangt een site aan elkaar.
Maar dan moet je wel totale openheid geven. Dat is mensen betrekken bij hun eigen ding. En eigenlijk, probeer ik altijd weer dat enthousiasme van alles ‘zelluf’ doen over te brengen. In de wetenschap, dat als ik het kan, die ander dus ook.
Ik ben dus die daadwerkelijke verbinding tussen de website en zijn gebruiker. Tussen WordPress en blogger in spé of – indien men nog geen gebruik maakte van WordPress – de meer ervaren website-gebruiker. Ik ben dat draadje dat alles duidelijk moet maken. Ik spin de draadjes aan elkaar.
Dat is een dagtaak. Maar wel een mooie. Omdat ik merk dat men – zodra men die verbinding met zijn eigen site heeft – een nieuw – online – leven gaat leiden. Eentje waarop men terecht trots mag zijn…
#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.
De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het door moi overgenomen, vervolgens Hendrik-Jan de Wit en nu dus door Martha Pelkman.

Over mij

Irene

Als ik wat eenvoudige kreten roep als opgeruimd, energiek, niet snel gek te krijgen, humoristisch, betrouwbaar, oplossingsgericht en dat mijn haar altijd goed zit, krijg je al een aardig beeld van me. Liefst ben ik de hele dag creatief bezig met anything visual zoals logo’s, webdesign en -ontwikkeling. Kan niet buiten mijn iMac, iPhone en iPad, maar liefst ook niet zonder een biertje, nootje en chipje. Zolang gezelligheid maar troef is…

11 Reacties

Door Irene
%d bloggers liken dit: