#WOT deel 10: confrontatie

Wachten op een confrontatie, ik kan dat. Meestal ben ik zelf te huiverig dan wel te emotioneel om een confrontatie aan te gaan. Ik wacht liever af of die ander dezelfde houding heeft. Meet mezelf een houding aan dat ik geen problemen heb totdat die ander losbarst. Daar zit een flink stuk ondergeschiktheid mijnerzijds in, terwijl dat meestal beslist niet noodzakelijk is.

Soms ben ik zelf ook die bitch die ongezouten meningen in de rondte strooit. En dan verbaasd is waarom men niet dóórvraagt hoe ik tot zulks een opinie ben gekomen.

Het #W(rite)O(n)T(hursday)-woord van vandaag is, je raadt het al:

Confrontatie ~ 1) Aanvaring 2) Collisie 3) Gevecht 4) Onthulling 5) Ontknoping 6) Ontmoeting 7) Opstelling tegenover elkaar 8) Tegenoverstelling van getuigen 9) Vijandige opstelling

Wat mij de laatste tijd verwondert is dat men geenszins in staat is om ‘netjes’ te blijven en zonder al teveel persoonlijke gemeenplaatsen de ander om de oren slaat. Dat men dan alle mogelijke manieren, denk: apps, zoals WhatsApp, mails, telefoontjes of je zelfs via Sociale Media aanspreekt om hun ongerief maar te kunnen uiten.

Daarom denk ik dat ik bij voorbaat al huiver om een gesprek of confrontatie aan te gaan. Je kunt er maar al te vaak op wachten dat men te heftig reageert. Het te persoonlijk opvat. En dan gaat terugslaan met een lelijkheid waar je bang en tegelijkertijd misselijk van wordt.

Then again, je weet dan wel dat die persoon niet van jouw niveau van intellect is. En je die gevoeglijk in hun eigen velletje kan laten barsten, cru gesproken.

Kortom: er zijn maar heel weinig mensen die op een leuke manier onenigheid uit kunnen spreken. En ik vind van mezelf dat ik daar een uitdaging zie liggen, mits dat verlangen geheel wederzijds is…

Sinds begin dit jaar verzorgt en bedenkt @drspee het #WOT-woord, welke daar te vinden is.

0
0

DELEN MAG:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on whatsapp
Share on email

WAT JE NIET WIL MISSEN:

REACTIES:

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over mij

picca moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

REACTIES
Scroll Up

Subscribe

Just subscribe to my newsletter
to receive all fresh posts

home3-hero-img.jpg
%d bloggers liken dit: