#WOT deel 18: deadline

Deadlines zijn voor mij een fijne wake-up-call. Ik functioneer uitstekend onder stress, al moet niemand me op dat moment voor de voeten lopen want die tackle ik per ongeluk, expres.

Ben altijd netjes op tijd klaar.

Vergeet daarbij zowaar te eten, maar niet te drinken, en dat vooral met koffie. In aanzienlijke kwantiteit.

Neem zelfs geen tijd voor wc-bezoek wat nogal eens gênante taferelen oplevert.

Maar, ben op het topje van mijn kunnen. De adrenaline stroomt gestaag en laat het rijkelijk vloeien.

Je raadt het: #W(rite) O(n) T(hursday) van vandaag is:

Deadline ~ 1) Geen telefoonverkeer mogelijk, dan is alles klaar! (crypt.) 2) Limiet 3) Termijn 4) Tijdslimiet 5) Tijdlimiet 6) Uiterste datum 7) Uiterste datum (eng.) 8) Uiterste termijn

Het grappige is dat ik op het laatste moment allerlei ingevingen krijg, waardoor het project dan toch wel op lumineuze en ludieke afronding kan rekenen. Dat is wat een deadline kennelijk met je doet.

Dat moment dat je zenuwen bijna dreigen te klappen of knappen. Dat je uitermate gefocust bent op het eindresultaat. En alles en iedereen voor de rest even opzij zet. En als het moment dan daar is, bijvoorbeeld dat een website* ‘live’ gaat, ik ongekend aan de beademing moet, omdat ik af en toe zelfs mijn adem inhoud van de spanning.

Al moet ik stellen dat ik zodra ik weet dat als ik eenmaal een project onder mijn hoede krijg ik reeds en vaak voorbereidend werk verricht. Ik wil goed beslagen ten ijs komen, zonder meer. En laat het meestal niet afhangen van het laatste moment tenzij het een interne aangelegenheid is, zoals huishoudelijke klussen. Dat laatste stel ik liefst zo lang mogelijk uit. Maar blijkbaar ben ik niet in de wieg gelegd voor domestic chores.

Ik leef op bij klussen die voor een bepaald tijdstip klaar moeten zijn. En zit tot dat moment op het puntje van mijn stoel. Met een vurig enthousiasme en niet bij te houden werkhouding…

*Note: een website is natuurlijk never nooit niet klaar. Mag altijd aangepast worden en is onderhevig aan updates. En dat laatste is een bijzonder fijne wetenschap. Het mag altijd beter.

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.


De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door moi, vervolgens door Hendrik-Jan de Wit en nu dus Martha Pelkman.

Abonneer je!

Voer je e-mailadres in...

Wat denk jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Iedere keer als ik mijn toilet bezoek, springt De Bink in het kleine wasbakje om even water te drinken!

Iedere keer als ik mijn...

Mijn favo voedsel maar weer ‘es op tafel gezet!! Mjam.

Mijn favo voedsel maar weer...

Jihaa, ‘t is me gelukt me voor 12 u aan te kleden... behalve die sloffen dan, maar dat vergeef je me vast wel...

Jihaa, ‘t is me gelukt...

Kat houdt geen afstand, hoeft wat mij betreft ook niet! 😘

Kat houdt geen afstand, hoeft...

Nieuwe aanwinst, zie die prachtige pluimen (rechts vd klok)

Nieuwe aanwinst, zie die prachtige...

Bij ons op de laan is het al Lente!!

Bij ons op de laan...

%d bloggers liken dit: