#WOT deel 21: BBQ

Ergens in wat stoffige VvE-documenten las ik destijds met grote schrik: ‘U zult niet Barbeknoeien op uw balkon’. En aangezien ik op een gezellige tweede verdieping woon, met nog wat balkons boven me, snap ik dat. Maar vaker wel dan niet, ben ik bijna de enige die zich daaraan houdt. Het levert me dus vaak tweestrijd op.

Recentelijk des temeer, daar ik dit jaar een leuk feest wil ter ere van mijn vijftigste verjaardag. Had ik reeds verteld dat dit zo’n cruciaal jaar is? Nee? Dan nog maar eens. Ik word dit jaar vijftig, maar wees gerust. Dat zou je écht niet zeggen.

Het punt is, ik ben dus jarig in oktober, op de helft van die maand. Dat is niet een datum waarop men over het algemeen nog steeds graag buiten verkeert, laat staan barbeknoeit.

Het #WOT-woord van gisteren was:

BBQ ~ 1) Buitengrill 2) Grill 3) Grill in de openlucht 4) Grillapparaat 5) Toestel om vlees te roosteren 6) Toestel om vlees in de open lucht te roosteren 7) Vleesmaaltijd 8) Vleesrooster 9) Vuur om te roosteren 10) Zomers roosterfeest

Maar niet getreurd, ik heb nóg twee feestjes dit jaar. Ik woon hier over minder dan een maand, reeds 20 jaar. En ik blog al 15 jaar. Dat is ook wel een – of meerdere – feestje(s) waard. Dus zit ik me nu te bezinnen om hier ergens in juli of augustus dit jaar eens flink huis te houden (lees: party time). Gewoon een flyer in de brievenbussen van de leukste bewoners alhier en wat familie, vrienden en kennissen uitnodigen. Ze mogen dan zelf hun favo drankjes en hapjes meenemen, ik ben de beroerdste niet.

Zodat we met z’n allen kunnen proosten met champagne, en eten van het zwartgeblakerd vlees van mijn grill, op de welwillendheid en grillen van de weergoden en natuurlijk de nog komende vijftig jaar.

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag kiest Martha een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat daar een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Abonneer je!

Voer je e-mailadres in...

Wat denk jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Comments
 • Ellie Schmitz
  26 mei 2017

  Wat een heerlijk stukje om te lezen, genoten heb ik!!

  • Irene
   29 mei 2017

   @Ellie: wel wat leuk om dat te mogen horen, dank je wel!

Iedere keer als ik mijn toilet bezoek, springt De Bink in het kleine wasbakje om even water te drinken!

Iedere keer als ik mijn...

Mijn favo voedsel maar weer ‘es op tafel gezet!! Mjam.

Mijn favo voedsel maar weer...

Jihaa, ‘t is me gelukt me voor 12 u aan te kleden... behalve die sloffen dan, maar dat vergeef je me vast wel...

Jihaa, ‘t is me gelukt...

Kat houdt geen afstand, hoeft wat mij betreft ook niet! 😘

Kat houdt geen afstand, hoeft...

Nieuwe aanwinst, zie die prachtige pluimen (rechts vd klok)

Nieuwe aanwinst, zie die prachtige...

Bij ons op de laan is het al Lente!!

Bij ons op de laan...

%d bloggers liken dit: