#WOT deel 21: publiek

Eén van de vele redenen dat ik theater- en concertbezoek liever mijd is voornamelijk vanwege het publiek. Als slechthorende mis je altijd wel wat en voornamelijk de kern van een grap of de clou van een plot. Dus liever hoop ik ooit iets wat me interesseert op tv te kunnen terugzien.

En omdat ik word afgeleid – omdat er op dat moment altijd wat gebeurt – waardoor mijn aandacht verslapt van het podium. Het staat zo raar als je dan aan degene naast je vraagt: ‘Wat zegt ze?’ Bovendien stoor je daar het overige publiek mee, daar ben ik me wel van bewust.

Eén van mijn kwaliteiten is die van muurbloem spelen. Ik ben namelijk dol op ‘mensjes kijken’. Zet me bijvoorbeeld alleen op een terrasje en ik kan daar de ganse middag, avond, en nacht vertoeven met louter observeren.

En prompt dat je dan toch afgeleid wordt omdat je in gesprek raakt. En ik zo mijn genotzucht qua beschouwing weer verloren zie lopen. Bestaat daar reeds een verbod op: het niet storen van mensen die in hun eentje gezelschap voeren?

Ik weet dus niet zo goed een schuldige te benoemen, voornamelijk omdat ik zelf ogen én oren tekort kom.

Het W(rite) O(n) T(hursday)-woord van vandaag is:

Publiek ~ 1) Aanwezige mensen 2) Algemeen 3) Auditorium 4) Alom bekend 5) Bezoekers 6) Bekend 7) De mensen 8) De grote massa 9) De aanwezige mensen 10) De zaal van de overheid (crypt.) 11) Goegemeente 12) Gehoor 13) Gekend 14) Gemeen 15) In het openbaar 16) Kijkers 17) Kring van lezers 18) Luisteraars 19) Massa 20) Niet geheim 21) Notoir 22) Niet privé

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.

De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door moi, vervolgens Hendrik-Jan de Wit en nu Martha Pelkman.

0
0

Tags:

DELEN MAG:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on whatsapp
Share on email

WAT JE NIET WIL MISSEN:

REACTIES:

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll Up

Subscribe

Just subscribe to my newsletter
to receive all fresh posts

home3-hero-img.jpg
%d bloggers liken dit: