#WOT deel 24: recept

Soms krijg ik hoofdpijn van mensen, voornamelijk als ik iets in beweging wil zetten. Ik stel dan een plan voor. Noem het een recept. Men slaat dan ofwel in paniek, of gaat steigeren, en zien het in het geheel niet zitten, mijn plan.

Een half jaar later of nog iets verder in de tijd, komt dan iemand anders – meestal de persoon aan wie ik mijn plan oorspronkelijk kenbaar maakte – met hetzelfde rigoureuze plan/recept. En dan gaan alle remmen los en kan er plotseling van alles. Mijn plan wordt dan onder iemand anders naam opgezet en uitgevoerd. Achteraf grijns ik daarom, maar soms (lees: meestal) moet ik er ’s nachts van knarsetanden of wil ik gaan gooien met kussens of mijn servies. Je begrijpt, ik boks wat af gedurende dit leven.

Het #W(rite)O(n)T(hursday)-woord van vandaag is:

Recept ~ 1) Bereidingsvoorschrift 2) Bereidingsvoorschrift van een geneesmiddel 3) Bereidingsvoorschrift van spijzen 4) Bereidingswijze 5) Briefje voor geneesmiddel 6) Dokters eetvoorschrift 7) Doktersvoorschrift 8) Formule 9) Gebruiksvoorschrift 10) Geneesmiddelenbriefje 11) Kookinstructie 12) Kookvoorschrift 13) Medische term 14) Prescriptie

Op een andere voet wil ik jullie natuurlijk dit gruwelijk lekkere recept voor een fricandeau-rollade met inkepingen met knoflook niet onthouden:

Koop een fricandeau-rollade van ong. 600 gram. Snij fijne stukjes/reepjes van 4 teentjes knoflook, waarna je die in de inkepingen – met een scherp mesje gesneden – in de rollade propt. Smeer het geheel voorzichtig in met olie – want wordt wat glibberig nadien – en leg de rollade te midden van wat gesneden wortel, gesneden uien, verse selderij, verse tomaten in blokjes, 1 laurierblad, vers takje tijm, 2 takjes peterselie met een halve dl droge witte wijn. Overgieten met een heerlijke jus van 125 g boter. Dit alles mag zo’n 50 minuten in de oven op standje 150°C.
Smaakt vooral heerlijk met verse snijboontjes en verse krieltjes.
Als toetje adviseer ik sigaren, bonbons en vooral veel likeur met koffie, maar ijs mag ook.

Enjoy!

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag kiest Martha een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat daar een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Abonneer je!

Voer je e-mailadres in...

Wat denk jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Comments
 • Ellie Schmitz
  16 juni 2017

  Oh ja…gooien smijten tieren..normale reactie vind ik dat. Zo misselijk als men een idee van jou pikt en daar goede sier mee maakt.

  • Irene
   16 juni 2017

   @Ellie: Ja precies… Onuitstaanbaar!!

 • Bianca
  16 juni 2017

  En wanneer wordt dit lekkers dan geserveerd? 😉

  • Irene
   16 juni 2017

   @Schone zuster: Roept u maar een datum & tijd, dan staat het voor u klaar… 😀

%d bloggers liken dit: