#WOT deel 25: yngling

Venijnig trek ik een wat wit aandoend wenkbrauwhaartje weg. Kijk, dat ik 50 word eerdaags, ach, dan kun je altijd nog roepen dat 50 het nieuwe 30 is. Of dat je je 18 voelt, met zo’n jaartje of 20 aan ervaring – want die andere 10 jaar die zijn immers te verwaarlozen – dat was pas jeugd.

Het #WOT-woord van vandaag is:

Yngling ~ 1) type zeilboot 2) Een yngling is een middelgroot type zeilboot, waar onder meer olympische wedstrijden mee gehouden zijn 3) jeugd (Noors) 4) jongeling (Noors)

Dat ik sinds mijn zesentwintigste al grijs rond mijn slapen werd, deerde me niet echt. Dat ik inmiddels een verffabrikant minstens 5 royale vakanties heb gegund, is ook niet echt erg. Die witte wenkbrauwhaartjes echter, dat is pas eng. Dat betekent pas ouderdom. Dus voorlopig blijf ik nog even vilein peuteren met een pincet. Die krengen schijnen dat leuk te vinden, want ze verschijnen te pas en te onpas. Zelfs halverwege de dag, als ik des morgens meen er klaar mee te zijn.

Dat hele gebeuren rond de ogen fascineert min of meer, want onze kijkers zijn nu eenmaal de beste graadmeters. Waanzinnig charmant vind ik – aan overigens iedereen van mijn leeftijd – die lachrimpels. Maar verder zakt echt alles uit, zowel boven de ogen, als onder de ogen. Die lachrimpels schijnen er nog iets van elegantie van te kunnen maken.

Ik ben van mening dat gracieus oud worden aangeeft, dat ik het mezelf toestond nog af en toe kind te zijn. Zo af en toe. En dat ik altijd nog kan roepen dat dat grijs louter glitter is, omdat ik immers nog even wil en kΓ‘n sprankelen…

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag kiest Martha een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat daar een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Abonneer je!

Voer je e-mailadres in...

Wat denk jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Comments
 • Ellie Schmitz
  23 juni 2017

  Wit haartje
  Lachrimpels
  Grijs
  Gracieus
  50 het nieuwe 30
  Het ouder worden mooi beschreven, Irene.

  Bij het bellen over regeling van mijn pensioen, ik ben in februari 65 geworden, zei de medewerker van het fonds heel mooi: u hebt er nu al recht op en als u liever niet wilt wachten tot uw 67ste, zou ik het bij het nieuwe 65 in laten gaan, dat is voor u in november πŸ™‚

  • Irene
   24 juni 2017

   @Ellie: Dank je. En blij voor jou dat je nu mooie dingen kunt blijven maken… πŸ™‚

Iedere keer als ik mijn toilet bezoek, springt De Bink in het kleine wasbakje om even water te drinken!

Iedere keer als ik mijn...

Mijn favo voedsel maar weer β€˜es op tafel gezet!! Mjam.

Mijn favo voedsel maar weer...

Jihaa, β€˜t is me gelukt me voor 12 u aan te kleden... behalve die sloffen dan, maar dat vergeef je me vast wel...

Jihaa, β€˜t is me gelukt...

Kat houdt geen afstand, hoeft wat mij betreft ook niet! 😘

Kat houdt geen afstand, hoeft...

Nieuwe aanwinst, zie die prachtige pluimen (rechts vd klok)

Nieuwe aanwinst, zie die prachtige...

Bij ons op de laan is het al Lente!!

Bij ons op de laan...

%d bloggers liken dit: