#WOT, deel 32: lijdzaamheid

Het is zondagmiddag. Tot een half uurtje geleden kon ik nog heerlijk in de schaduw à la balconia bivakkeren. Stapeltje Flows erbij. Bakje lekkere snaai. En een ijs- maar dan ook -ijskoud colaatje die ik in no time wegslik. Buren lopen voorbij. Sommigen met hun hond. Waarbij ik me vertwijfeld afvraag, waarom ze zo rond dit middaguur hun beest dat aandoen. Ik zie het allemaal lijdzaam aan. Zijn ze nu dom of, moet dit toch even?

Het is stil. De stilte wordt af en toe doorbroken door dichtslaande deuren en startende auto’s. That’s it. Dus tegen de tijd dat ik niet langer op mijn balkon kan zitten, wegens te heftige zonnehitte, ben ik wel toe aan een beetje muziek.

Het gros van de mensheid verkeert op het dichtstbijzijnde strand of meertje. Ik heb voor heel even geen behoefte aan mensenmassa’s. Ik zoek en vind het liever nabij thuis. En onderga deze hittegolf ook ietwat lijdzaam, maar nog altijd in vrolijk gezelschap van mezelf.

Het #WOT-woord van donderdag was:

Lijdzaamheid = 1) Berusting, 2) fatalisme, 3) geduld, 4) gelatenheid, 5) kalme gemoedstoestand, 6) onderwerping, 7) onderworpenheid.

Gelukkig heb ik eerder dit jaar een fijne plafondventilator laten installeren. Die draait op volle toeren. Vlakbij mijn ‘kantoorplekje’ in de woonkamer. Ik ervaar daaronder heerlijke rust en sereniteit. Weg: lijdzaamheid. Ik laat mezelf gewoon wat koelte toewuiven.

Het zou allemaal nog veel mooier zijn, als ik me op dit moment (bovenal) lijdzaam aan een vakantie kon overgeven. Ergens een massage kon laten ondergaan, terwijl iemand anders me onderwijl met iets van een palmtak koelte toewuift. Het feit wil, dat ik spaar voor een nieuw interieur. En met deze mate van zonneschijn (lees: hittegolf), who needs a holiday?

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Ali een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen.

0
0

Tags:

DELEN MAG:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on whatsapp
Share on email

WAT JE NIET WIL MISSEN:

REACTIES:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll Up

Subscribe

Just subscribe to my newsletter
to receive all fresh posts

home3-hero-img.jpg
%d bloggers liken dit: