#WOT deel 38: waarom

Er is een ding waar ik vroeger niet goed tegen kon, zoals zovelen met mij, geloof ik. En dat was sleur, ik was al heel gauw mijn werk en collega’s beu. Het was míjn verveling qua werk. Míjn verwachtingen ten aanzien van anderen. Zo beet ik mezelf jaren later nog toe. Totdat ik mijn baan verloor en me sindsdien op andere fronten inzet.

Tegenwoordig is dat dus wel anders, nu zoek ik en vind ik die sparring partners. Die mensen die wíllen samenwerken en die je toestaan af en toe uit dat hoekje van hard werken te komen om te shinen. Dat vergt van beiden input, maar ook incasseringsvermogen.

Daarnaast vind ik niets leuker dan een meeting met ruimte voor brainstormen. Dan ga ik helemaal uit mijn dak en ik kan me er dan ook zo lekker in vastbijten. Het bedenken van een concept. Het waarmaken daarvan. Mijn koker zit vol originele ideeën blijkbaar, en dat maakt dat men dankbaar gebruik maakt van mijn aanwezigheid.

Waarom vertel ik dit?
Het #WOT-woord van vandaag is:

Waarom ~ 1) Allen die er al zijn zijn nog in aantocht (crypt.) 2) Bijwoord 3) Bijwoord van reden 4) Hoezo 5) In welk opzicht 6) Levensvraag 7) Met welk doel 8) Oorzaak 9) Om wat 10) Om welke reden 11) Reden 12) Vanwaar 13) Vanwege 14) Vraagwoord 15) Vragend bijwoord 16) Voornaamwoordelijk bijwoord 17) Vragend voornaamwoord 18) Weswege 19) Wes 20) Weshalve

In het kort vat ik het samen: ik ben een collaborateur, conceptueel denker, én waarmaker.

Niets irriteert me zo erg als dat men een plan heeft, en daar vervolgens niets mee doet. Dat een idee of plan in de ijskast belandt dan wel verdwijnt, en dat men een half jaar later nog eens teruggrijpt naar wat die ander inmiddels wél heeft gedaan. Omdat die persoon ook dat idee ontving.

De ideeën hangen in de lucht, je hoeft er alleen maar naar te grijpen.

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.

De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door moi, Hendrik-Jan de Wit en vervolgens Martha Pelkman.

Abonneer je!

Voer je e-mailadres in...

Wat denk jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Iedere keer als ik mijn toilet bezoek, springt De Bink in het kleine wasbakje om even water te drinken!

Iedere keer als ik mijn...

Mijn favo voedsel maar weer ‘es op tafel gezet!! Mjam.

Mijn favo voedsel maar weer...

Jihaa, ‘t is me gelukt me voor 12 u aan te kleden... behalve die sloffen dan, maar dat vergeef je me vast wel...

Jihaa, ‘t is me gelukt...

Kat houdt geen afstand, hoeft wat mij betreft ook niet! 😘

Kat houdt geen afstand, hoeft...

Nieuwe aanwinst, zie die prachtige pluimen (rechts vd klok)

Nieuwe aanwinst, zie die prachtige...

Bij ons op de laan is het al Lente!!

Bij ons op de laan...

%d bloggers liken dit: