#WOT deel 49: druk

Ik maak mezelf druk. Vaak. Ik vertel mezelf dat dat goed is voor die grijze massa in mijn koppie. Altijd bezig te zijn. Altijd iets omhanden te hebben. Het is een goede afleiding van drama’s en de overige misère. Bovendien lijkt het dan tenminste of je constructief bezig bent.

Ik heb mezelf afleiding aangeleerd om bliksem- en donderbuien af te wenden in een tijd dat het wat minder goed ging met me. Door je gedachten stelselmatig te focussen op iets wat aandacht behoeft, kun je een potentiële negatieve spiraal kwijtraken. Dus ben ik tegenwoordig de hele dag druk, druk, druk. Doende. Dat schenkt voldoening.

Het is ook een weinig verslavend, kan ik wel zeggen. Er ontstaat van de weeromstuit een soort van kick. Of adrenalinestoot, waardoor je gehecht raakt aan die continue bedrijvigheid. Ik heb er tegenwoordig soms best wel moeite mee mezelf nog een vorm van ontspanning te bieden. De enige vorm van ontspanning hier is als ik slaap of wandel. Mijn wandelschoenen staan symbool voor het loskomen van de compressie.

Het Write On Thursday (#WOT)-woord van vandaag is:

Druk ~ 1) Actief 2) Aanstellerig 3) Aandrang 4) Aan het werk 5) Aantal gedrukte exemplaren 6) Aantal te drukken exemplaren 7) Arbeidend 8) Bezig 9) Bezet 10) Beweeglijk 11) Benauwenis 12) Belasting 13) Beklemming 14) Bedrijvig 15) Benauwdheid 16) Bont 17) Compressie 18) Drukbezet 19) Drukpratend 20) Dartel 21) Drang 22) Dwang

Een druk bestaan leiden – al of niet zo bezien door anderen – leidt er voor mij vaak toe, dat ik vrolijk wakker word, omdat ik de komende uren aangenaam verpoos met bezigheden. Ik kan vaak niet wachten met opstaan. Ik erger me soms aan het feit dat er maar vierentwintig uur in een dag zitten, dat zeven dagen per week.

Toch plan ik nooit iets heel bewust in. Vaak gebeurt het dan ook – komisch genoeg – dat er momenten zijn dat ik met drie klussen tegelijk bezig ben. Multitasken is een soort van uitdaging geworden. Ik krijg het er niet warm of koud van. Ik laat het heerlijk op z’n beloop en merk dan dat alles goed gaat. Op dat stomme geluk af.

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.

De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen mij, vervolgens Hendrik-Jan de Wit en nu door Martha Pelkman.

0
0

DELEN MAG:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on whatsapp
Share on email

WAT JE NIET WIL MISSEN:

REACTIES:

4 reacties

  1. Heeft misschien weinig met het stukje te maken, maar ik vind de schoenen van het plaatje geweldig. Je eigen schoenen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over mij

picca moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

REACTIES
Scroll Up

Subscribe

Just subscribe to my newsletter
to receive all fresh posts

home3-hero-img.jpg
%d bloggers liken dit: