#WOT deel 51: Amen

Die kelk was niet de mooiste beker waaruit Jezus wijn dronk. Amen. Plots herinner ik me die scène uit een van de eerste Indiana Jones films. In de film kiest men keer op keer de verkeerde kelk – zonder logisch na te denken én zonder er al te lang bij stil te staan – en sterft alsnog. Amen keer twee.

Een keuze is ook maar een momentopname. Als je een keuze moet maken – en snel – laat ik me meestal voortbewegen in een bepaalde flow. Noem het eigenwijsheid (Martha!). Ik luister intuïtief naar wat mijn wijsheid al weet. Mijn eigen wijsheid. En weet al heel gauw dat ik een keuze maak waar ik achteraf ‘Amen’ op kan zeggen.

Dat is omdat ik leer de dingen naar mijn hand te zetten. Dat is – zonder meer – ook een beetje assertief zijn. Dat leer je in de loop der jaren.

Amen ~ 1) Bezegelend woord 2) Devoot besluit 3) Dat zij zo 4) Drentse maten (crypt.) 5) Dat dorp is geen gebed zonder eind (crypt.) 6) De dominee heeft het laatste woord (crypt.) 7) Einde van een gebed 8) Einde van gebed 9) Einde van een gebied 10) Een laatste woord is hier op z’n plaats (crypt.) 11) Goede bekomst (crypt.) 12) Het staat vast (hebr.)

Dus zoiets als:

  1. Artikel 1: De baas heeft altijd gelijk!
  2. Artikel 2: Zelfs als een ondergeschikte gelijk heeft, is alleen artikel 1 van toepassing

Amen! (x3)

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.

De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het door moi, vervolgens Hendrik-Jan de Wit en nu dus door Martha Pelkman.

0
0

DELEN MAG:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on whatsapp
Share on email

WAT JE NIET WIL MISSEN:

REACTIES:

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll Up

Subscribe

Just subscribe to my newsletter
to receive all fresh posts

home3-hero-img.jpg
%d bloggers liken dit: