Zelluf doen (in 120 woorden)

Z

Mag je op Moederdag eigenlijk wel bekennen dat je dat begrip ‘zelluf doen’ eigenlijk niet zo leuk meer vindt? Misschien dat er een spiegische (ja, het woord is vaut geschreven) redenering achter zit, dat je die slogan ‘zelluf doen’ als puberpeuter maar al te graag hanteerde.
En dat voor het gemak maar vergat door de jaren heen. Dat je baalt omdat – principieel naarmate je wat respectabele levensjaren hebt opgebouwd – van je wordt verwacht dat je alles potdorie ook ‘zelluf kan’ en ‘doet’.
Soms wil ik – koppig – dat gevecht aangaan met de tijd. Terug naar toen moeders handen nog veilig alles voor je deden. Soms wil ik niet loslaten, opdat ik twee handen vrij heb. Soms wil ik weigeren te vliegen…

About the author

Irene

Als ik wat eenvoudige kreten roep als opgeruimd, energiek, niet snel gek te krijgen, humoristisch, betrouwbaar, oplossingsgericht en dat mijn haar altijd goed zit, krijg je al een aardig beeld van me. Liefst ben ik de hele dag creatief bezig met anything visual zoals logo’s, webdesign en -ontwikkeling. Kan niet buiten mijn iMac, iPhone en iPad, maar liefst ook niet zonder een biertje, nootje en chipje. Zolang gezelligheid maar troef is…

1 comment

By Irene
Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggers liken dit: