Zilverkleurig haar is het nieuwe rood

Z

Ik stierf daarnet 1.001 doden, want mijn haar zat even in de paarskleurige verf. En volgens mij ben ik te ongeduldig, dus spoelde ik het te vroeg uit. Ik zit met een dilemma namelijk: mijn coupe wordt ofwel gekortwiekt, ofwel in één klap zilvergrijs, om die verdomde uitgroei definitief normaal te laten lijken. Voor zover dat mogelijk is.
Mocht de zilverachtige kleur nu toch te hebben gepakt, dan blijft het deze lengte, dat snap je. Het was maar heel even een brainwave, mijn toevlucht tot de wanhopige schaarkunsten van mijn Kinki kappers, want weet dat ik er na een week alweer spijt van zou krijgen.
Sinds jaren ben ik op zoek naar gedegen advies voor mijn haar. Maar natuurlijk, mijn haar zit altijd goed. I know. Die kleur, echter.
Al vanaf mijn zesentwintigste dringt er iets hardnekkigs doorheen. Grijs of wit, dat ligt er maar aan van waar het belicht wordt. Inmiddels is het rond mijn slapen zelfs al geheel wit. En soms kan ik het niet laten me af te vragen hoe het eruit zou zien, als ik nooit mijn toevlucht had genomen tot blonderen. Het voordeel van doorgaan voor smartass Blondie stijl is daarnaast nog eens dat men oprecht verbaasd is als ik mijn mond eens laat spreken. Als in: parbleu.
Maar er is geen kapper die me tot op heden een realistischer kleur kan bieden. Als ik vraag of ze het nu definitief grijs kunnen maken, antwoordt men zelfs dat er geen verf ‘bestaat’ in die kleur. Edoch, als je goed speurt op het Internet weet je dat de Granny looks helemaal tha bomb is, momenteel. Zelfs de jeugd heeft dat opgepikt. En omdat ik me niets wijs laat maken, over hoe mijn derde puberteit er fysiek moet uitzien, doe ik er gezelligst aan mee.
Ik zocht en vond uiteindelijk, Hallelujah, mijn te gekke haarspecialist: attitudeholland.nl, waar men gewoon de mafste kleuren kan aanschaffen, ook voor zo’n Gothic uitstraling. Ik zou zeggen, doe er je voordeel mee.
Je moet het zo zien, immers:

Waar geen grijze haren groeien, zitten geen hersens

Over mij

Irene

Als ik wat eenvoudige kreten roep als opgeruimd, energiek, niet snel gek te krijgen, humoristisch, betrouwbaar, oplossingsgericht en dat mijn haar altijd goed zit, krijg je al een aardig beeld van me. Liefst ben ik de hele dag creatief bezig met anything visual zoals logo’s, webdesign en -ontwikkeling. Kan niet buiten mijn iMac, iPhone en iPad, maar liefst ook niet zonder een biertje, nootje en chipje. Zolang gezelligheid maar troef is…

Ik wil reageren

Door Irene
%d bloggers liken dit: